Търсене

коте Оля в Банкя

да помогнем на малката ОЛя

7.10.2020

За съжаление, това невинно същество най-вероятно е станало жертва на човешка жестокост.

Жена намира две четиримесечни котенца (братче и сестриче) пред блока и решава да си ги прибере. След седмица забелязва, че едното котенце не се храни добре. Така то се озовава в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Прегледът установява счупена челюст. Фрактурата е сериозна. Нараняването не е типично за падане от високо. Съмненията, че животното е пострадало от автомобил или е нападнато от куче също отпадат, защото липсват страничните наранявания, които обикновенно се наблюдават при такива случаи.   

За съжаление, това нещастно и невинно същество най-вероятно е станало жертва на човешка жестокост. Челюстта му е счупена от удар или ритник в главата.  В клиниката за лечение на бездомни животни сме имали такива случаи и преди.    

Котенцето Оля претърпя операция за фиксация на долната челюст. В момента е на антибиотична и противовъзпалителна терапия. Раните зарастват добре. Минимум двуседмичен период е необходим за след-оперативно възстановяване на челюстта. Оля е под денонощно медицинско наблюдение и се надяваме да се стабилизира.

Подкрепете Оля в нейната борба за по-добър живот като направите дарение тук.

cat olya in Bankya

Да дарим оля с по-добър живот

Подкрепете я 

тук