Дариосиновяване
Hunde sind keine Geschenke (c) Bogdan Baraghin | VIER PFOTEN

5 Коледни идеи щадящи животните

Наръчник с празнични предложения за любители на животните

21.12.2020

Всеки един от нас иска да изненада близък човек със специален подарък за Коледа. Често хората не знаят, че зимното яке може да крие естествена кожа или топлото одеало да е пълно с оскубана козина на живо животно. Зад много подаръци се крие страданието на животните без дори да предполагаме. 

Споделяме с вас 5 Коледни идеи, с които можем заедно да ограничим страданието на животни заради празниците.

1. Подкрепи, а не подарявай животно!

Всяка година наблягаме на това, че животните не са подаръци. Този, който подарява животно, дава живот обвързан с много криещи се задължения. Това са отговорност, подходяща храна, разходи за ветеринар и като цяло разходи и саможертви през целия му живот. Прочетете тук, защо животните не са подаръци

Помислете дали не е по-добре да спонсорирате отглеждането и опазването на някое животно или да направите дарение. Това носи радост и на двете страни.

Bear in the snow in BEAR SANCTUARY Domazhyr

дари със смисъл

Подкрепете мечките

2. Естествената кожата е старомодна, не я избирайте

Въпреки, че кожата с естествен косъм се купува все по-рядко, дори малка част от естествена кожа в продукта е страшно жестока спрямо животните. Качулката на якето или козината по зимната шапка може да е причинила огромно страдание. Много хора дори не знаят, че купуват истинска кожа. 

Вижте как може да различите изкуствените заместители на кожа от естествената! Нашият съвет е да избягвате всякакви продукти, които имат кожа или косъм по тях, за да се подсигурите, че сте направили правилен избор.

3. Заменете пуха с негови алтернативи.

Пухът все още е популярен продукт - особено за пълнене на пуховици, завивки и възглавници. Но зад много подобни продукти има такива, чиито пух е изтръгван на ръка: гъските и патиците им се изтръгват перата на врата, гърба, корема и гърдите. Когато купувате пух проверявайте етикета. Нашата препоръка: не купувайте изобщо! Вместо това използвайте алтернативи, които дори са по-функционални и дори пазят по-топло!

4. Без животинско страдание на Коледната вечеря

Знаете ли, че много гурме ястия се приготвят след голямо страдание за животните. Зад т.н. деликатес - гъши дроб се крие ужасно насилие върху патици и гъски. Месото често попада в чинията изпечено. В навечерието на Коледа милиони пуйки, прасенца или други животни са заклани в подготовка за Коледна вечеря. Винаги можете да помислите за вегетарианска алтернатива. Ако не искате да се справите без коледното печено, препоръчваме да обърнете внимание на регионалното био качество!

Vegan dinner

5. Подсладете студените дни с вкусен и ароматен веган шоколад

На пазара вече съществуват много марки, чиито продукти са адски вкусни и не съдържат животински съставки. Те са по-здравословни, веган и екологични! Специално търсете продукти, които не съдържат палмово масло - за предпочитане от компания, която следва устойчиви методи на отглеждане. 
Между другото веган шоколадите също можете да си направите сами вкъщи.

Bears in Arosa

ЧЕТИРИ ЛАПИ иска да ви благодари...

и да ви пожелае Весели Празници и Честита Нова Година!

Търсене