Дариосиновяване
fur-accessories

Естествена или изкуствена кожа? 

Как да разберем от какъв материал е продуктът, който искаме да си купим. 

18.3.2015

Произвежданата днес изкуствена кожа е от изключително високо качество. Освен това, естествената кожа е така обработена, че едва ли може да бъде различена от изкуствената. Особено що се отнася до украшенията от кожа, много рядко се декларира дали са от естествена или изкуствена кожа. Все пак съществуват няколко начина да се направи разлика мужду двете. 

grey-hat-grey-background

Тест за долен слой вълна:  

Отделете горния слой козина и вижте какво има под него. При дълга или нерязана козина, в някои случаи може да се различи долен слой вълна, ако козината е естествена. Този долен слой вълна е направен от много фин, гъст и мек косъм, който отлично топли животното.  

Тест за кожа:  

Естествената кожа се получава и обработва заедно с основата. Внимателно разделете космите. Отдолу на тъканта може да различите, дали това е изкуствен плат или материал, или космите са свързани с естествена кожа. 

jacket-white-background

Тест с подухване:  
Космите при естествената кожа се раздвижват и при най-малък полъх. Ако съвсем леко духнете върху кожа и космите се раз-движат, то тогава най-вероятно пред вас има естествена такава.  
 
Тест за миризма:  
Естествената и изкуствената кожа могат да бъдат различени при изгарянето на косми от тях. Ако усетите мирис на синтетична материя и космите се свият, то си имате работа с изкуствена кожа. Ако косъмът се разпадне и усетите мирис на изгоряла коса, то кожата е естествена. 

cage-white-foxes

Подкрепете ни в борбата с естественаta кожа

Станете наши дарители

ДАРИ

Търсене