Дариосиновяване
куче Рафи (dog Raffy)

куче Рафи (Dog Raffy)

17.7.2020

След успешните операции, за трогателната история на Рафи сега предстои ново предизвикателство - да намери верен другар, който да го приюти в дома си! 

Факти за Рафи:

  • Име: Рафи (Raffy)
  • Пол:  мъжки
  • Предполагаема възраст: 3 г.
  • Характер: много дружелюбен, любвеобилен и спокоен
  • Разбира се добре с хора, но проявява характер към други кучета
  • Размер: ХL / голям размер

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Историята на Рафи (Raffy):

Историята на Рафи може да бъде припозната като историята на хиляди други кучета, развъждани по престъпен начин и след това изоставяни на произвола на съдбата. Това е един от най-тежките случаи на пострадало бездомно животно, с които екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ се е сблъсквал в желанието си да спаси живот. Но за наше щастие е и една от най-щастливите ни успешни истории, която сега чака своя щастлив край, за да намери Рафи своят човек!

През първата година от живота си Рафи е видял само болка. Той е порода Турски Кангал - рядкосрещано, грациозно и внушително по размер куче, което представлява особен интерес за незаконните развъдчици. Закупен от съмнителен, нелицензиран развъдник, съвсем скоро той проявява признаци на генетично заболяване, вследствие на което получава изкривявания на костите и изменение на задните крайници, причиняващо неописуемо страдание на животното.

Не след дълго, Рафи се озовава изоставен от “собственика си” на близко сметище, където обезводнен, отслабнал и полужив бива намерен от състрадателни хора.Единственият шанс за неговото оцеляване се оказва скъпа и уникална за България серия от операции, само първата от които струва над 2000лв. Така нежният гигант се озовава под опеката на ЧЕТИРИ ЛАПИ, а историята му трогва хиляди и непосилната на пръв поглед сума за операциите и продължителното му лечение след тях успява да бъде събрана за броени дни.

Dog Raffy surgery in Bulgaria

Екипът на Централна Ветеринарна Клиника в София  и д-р Златинов успяват да направят уникална за България частична протеза на колянната става на десния заден крак на кучето - става, почти напълно унищожена от изкривената походка. След период на възстановяване от няколко седмици Рафи е подложен на същата операция и на левия крак. 

Редица интервенции последват, а лечението му продължава с месеци, но Рафи показа своя дух на боец и се възстанови добре след поставянето на имплантите. Истинско изпитание за жизнерадостната му натура бе предписанието на лекарите за временно свеждане до минимум на разходките му за предпазване от претоварване на ставите.

Великанът, любимец на всички в екипа ни, Рафи има шанс за нов живот, благодарение на вас - хората, които не останахте безучастни към съдбата му и дариха за неговото оздравяване. След успешните операции, сега предстои търсенето на дом. 

За да сме сигурни, че точно Вие сте човекът за животинче, което предлагаме за осиновяване, моля, попълнете анкетата. 

В случай, че нямате тази възможност, но имате желание да подкрепите нея и нас последвайте този линк.

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)

Общи условия на Фондация Четири лапи

Търсене