Дариосиновяване
куче Рафи (dog Raffy)

куче Рафи (Dog Raffy)

След успешните операции и всички грижи, които положихме за Рафи, сме радостни да обявим, че той официално е осиновен! 

17.7.2020

Факти за Рафи:

  • Име: Рафи (Raffy)
  • Пол:  мъжки
  • Предполагаема възраст: 3 г.
  • Характер: много дружелюбен, любвеобилен и спокоен
  • Разбира се добре с хора, но проявява характер към други кучета
  • Размер: ХL / голям размер

Историята на Рафи (Raffy):

Петдесет и осем килограмовото куче Рафи, порода турски кангал, е един от емблематичните ни пациенти. "Нежният великан", както сме свикнали да го наричаме, заради дружелюбното му отношение към хората и, най-вече, към малките деца, дойде при нас, след като беше спасен от незаконен развъдник.

Поради вроден генетичен дефект, кучето едва ползваше задните си два крайника и почти не можеше да ходи. Последваха множество операции, присаждане на импланти, консултации със специалисти, контролни прегледи, медикаментозни лечения и специални диети, докато Рафи не се подобри значително. Осиновяването му, обаче, се оказа нелека задача.

Разбра се, не липсват кандидати, които искат да вземат такова голямо и респектиращо куче, но при Рафи, освен специалните грижи и диети, от които се нуждае, има и още една допълнителна особеност: той трябва да прекарва по-голяма част от времето на топло и на закрито, тъй като всяка промяна в климата (влажността на въздуха, температурата и др.) предизвиква рязка болка в ставите и му причинява постоянен дискомфорт. Оказа се трудно да намерим подходящ стопанин, който едновременно да е склонен да полага необходимите специални грижи за Рафи, както и да осигури достатъчно голям дом за нашия нежен великан.

куче Рафи

За щастие, търсенето най-накрая се увенча с успех! Преди да пристъпи към осиновяване, симпатичното семейство, което се влюби в него още от пръв поглед, го взе на изпитателен срок, за да се убедим, че ще може да се справи.

За всеобща радост Рафи се адаптира много лесно и бързо към новия си дом, както и към търпеливите си и любящи стопани. Един месец по-късно той вече е официално осиновен!

Ще продължим да следим състоянието му и сме сигурни, че в голямото му сърце има място за много любов и благодарност към добрите хора, които му дадоха шанс да бъде обичан, свой и задомен.

куче Рафи
куче Рафи

Търсене