Дариосиновяване
dog-house-garbage-bag

котарак Виктор (Cat Victor)

Осиновен!

30.7.2020

Факти за Виктор (Victor)

  • Име: Виктор (Victor)
  • Пол:  Мъжки
  • Предполагаема възраст: 2 г.
  • Размер: M / Средно коте
  • Кастриран, чипиран, обезпаразитен

Историята на Виктор (Victor)

Виктор е намерен в изключително тежко състояние на улицата, пострадал под капака на автомобил. Животът му виси на косъм, когато го носят за помощ в клиниката за бездомни животни на фондация „Четири лапи“ в Банкя.   

При първоначалния преглед се установява некроза на пръстите на предната дясна лапичка, фрактура на гръдния крайник, дълбоки охлузни рани по муцуната, таза и задното дясно краче.    

Минават няколко дни, докато състоянието на животното се стабилизира, за да може да се подложи на операция. За съжаление, предната лапичка не може да бъде спасена заради фрактурата на гръдния йрайник и се налага да бъде ампутирана. Следва продължително медикаментозно лечение, смяна на превръзки и обработка на множеството рани.   

Котето се оказва голям герой и стоически изтърпява всички манипулации, с което заслужено получава името си на победител. Сега Виктор вече е напълно възстановен и живее щастливо в дома на своите осиновители.   

Котките са високо адаптивни същества. Те не страдат психически от загубата на крайник, както е при хората, и с лекота преодоляват неудобствата в ежедневието, научавайки се да използват по-добре здравите си крайници. Виктор заслужава извоюваната си победа!  

Сега, когато страданията са вече зад гърба му, можем само да се радваме на щастливата му съдба и да му пожелаем един дълъг и спокоен живот в дома на неговите осиновители.

Благодарение на Вас успяваме да помагаме на десетки животни всеки ден!

Подкрепете ни като направите дарение тук.

cat-girl-bench
cat-girl-bench
cat-vet-clinic
woman-cat-vet-clinic

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)


Общи условия на Фондация Четири лапи

Търсене