Дариосиновяване
Dog Rexy | куче Рекси

куче Рекси (Dog Rexy)

Рекси търси своя нов дом!

23.4.2020

Факти за Рекси (Rexy)

  • Име: Рекси (Rexy)
  • Пол:  мъжки
  • Предполагаема възраст: 4 г.
  • Характер: много дружелюбен, изключително социален и спокоен
  • Размер: М / среден размер

Историята на Рекси (Rexy)

Щастлива развръзка за пострадалото куче от Кърджали, което нашият екип прие  с парализирани и влачещи се задни крайници. След серия операции и медикаментозно лечение Рекси проходи отново, възстанови се успешно и сега е готов да бъде осиновен.

За да припомним историята на Рекси, когато постъпи при нас, кучето имаше сериозна опасност никога да не проходи отново. Кучето било намерено в окаяно състояние в гр. Кърджали, с влачещи се задни крайници и рани по тях. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ беше потърсен с молба за съдействие, след като видеоклип на страдащото животно се разпространи в социалните мрежи.

Ветеринарните лекари от клиниката ни в Банкя приеха кучето със съмнения за тежка травма на гръбнака. Последва цялостен преглед, като бе направена рентгенография и скенер. На тях се установи наличие на съчма, притиснала прешлен от гръбначния стълб на горкото животно. Той бе пореден случай на умишлено насилие над животно и човешко безумие. Съчмата в гръбначния стълб на кучето показва, че Рекси е поредната жертва на жестоко насилие от незнаен извършител, който би трябвало да понесе законовото наказание.

Рекси бе опериран в клиника AmiVet (партньор на ЧЕТИРИ ЛАПИ), бе подложен на скъпа допълнителна интервенция с инжектиране на костен мозък за по-сигурно възстановяване, а след това остана под грижите и наблюдението на ветеринарните лекари в клиниката ни в Банкя. 

Благодарение на всички дарители, които подпомогнаха лечението, Рекси получи нов шанс за живот и възможност да проходи отново! Сега е време заедно да му намерим нов дом!

Кучето е много дружелюбно, възпитано и спокойно. Проявява добър апетит и отлични хигиенни навици. Показва позитивно развитие след операцията и ще бъде чудесен другар за всяко семейство!

За да сме сигурни, че точно Вие сте човекът за животинче, което предлагаме за осиновяване, моля, попълнете анкетата. 

В случай, че нямате тази възможност, но имате желание да подкрепите нея и нас последвайте този линк.

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)


Общи условия на Фондация Четири лапи

Търсене