Дариосиновяване
Dog Rexy | куче Рекси

куче Симо (Dog simo)

Осиновен!

13.7.2020

Факти за Симо (Simo):

  • Име: Симо (Simo)
  • Пол:  мъжки
  • Предполагаема възраст: 2+ години
  • Характер: Страхлив, но много дружелюбен, игрив и гальовен. Лесно се сприятелява, след като веднъж се довери. 
  • Има търпимост към непознати хора и други кучета. Има изградени навици на пазач.
  • Размер: М / средно голям размер

Историята на Симо:

Екипът на клиниката ни в Банкя обича всички свои пациенти, но Симо определено е всеобщ фаворит – косматата му усмивка трудно може да бъде забравена! 

Съдбата на Симо не била лека. Той бе намерен да се скита из улиците на с. Черниче с въже от сезал впито около шията му. Според местни жители, кучето е прекарало поне година, година и половина мъчейки се по този начин. Докато вратът му растял, сезалът се е впивал все по-дълбоко, причинявайки непрекъсната болка и агония. В резултат, въжето прерязало трахеята, отваряйки 5-6 см. дупка, през която кучето се научава да диша, вместо през носа.

Симо бе приет в клиниката ни за лечение на бездомни животни в гр. Банкя, където му бе направена спешна операция за отстраняване на увредената тъкан, като е извършена пластика на трахеята. Раната зараства добре и кучето се възстановява бързо, подпомагано и от медикаментозно лечение. Симо бързо се адаптира към обстановката и ветеринарните лекари в клиниката.

След пълното възстановяване на раната му е направен преглед с ендоскоп, който показва, че трахеята е чиста, зараснала е успешно и отвътре. Антибиотичното лечение приключва, Симо е кастриран, направена му е пълна ваксинация, преминал е обезпаразитяване и му е поставен чип.

Въпреки страданието, Симо е запазил благия си характер и продължава да харесва хората. Кучето е много дружелюбно, възпитано и спокойно. Разбира се добре с други кучета и има отлични хигиенни навици. Показва позитивно развитие след операцията и е чудесен! Длъжни сме да ви предупредим - изключително лесно е да се влюби човек в него!

Симо живее щастливо с грижовните си стопани и всеки ден ги дарява с любов и благодарност за това, че са го приели в своя дом.

Ако имате желание да подкрепите нашата работа последвайте този линк

Чрез вашата подкрепа успяваме да помагаме на животни в нужда всеки ден!  Станете наши дарители като ни подкрепите тук.

Търсене