Дариосиновяване
Куче Тина в Банкя

куче Тина (dog Tina)

Тина си търси своя нов дом!

14.12.2020

Факти за Тина (tina)

  • Име: Тина (Tina)
  • Пол:  женски
  • Предполагаема възраст: 2.5 г.
  • Характер: Страхлива при първоначален контакт. Не обича да я държат на повод. Нуждае се от време, за да свикне. Отпуска се и се доверява, ако човек подходи към нея с любов и разбиране. Има поносимост към други кучета. Не се разбира добре с котки.
  • Размер: М / средноголямо куче

Историята на Тина (Tina)

Получихме сигнал за кучета с тежък кожен проблем в района на кв. „Свобода“. Екипът ни отиде на място  и след многократни опити  успяхме да хванем три  кучета в тежко състояние. Едно от тях е Тина. Направихме ѝ преглед, кръвни изследвания, взехме ѝ кожни проби. Установи се наличие на демодекоза, гъбична инфекция и множество наранявания по тялото. 

Започнахме да я къпем редовно с лечебен шампоан. Назначихме ѝ медикаментозно лечение, в това число и с антибиотици. Ваксинирана беше против бяс, вътрешно и външно обезпаразитена. Тина постепенно започна да свиква с присъствието на добронамерени хора около себе си и първоначалният ѝ ужас от контакта с хората понамаля. Все още е страхлива и се нуждае от много търпение за социализация, но е постигнала видим напредък, а по външен вид е направо неузнаваема – възстановила е напълно пухкавата си, мека козина.   

Цялостното лечение и възстановяване на Тина отне няколко месеца. Много сме горди, че вече можем да я предложим за осиновяване. Ако искате да предоставите на изстрадалата красавица любов, грижа и постоянен дом, моля попълнете анкетата по-долу.  

куче Тина
куче Тина
куче Тина

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)


Общи условия на Фондация Четири лапи

Търсене