Boxer practicing

Примери и насоки за създаване на собствено видео за кампанията #STOPTHECRUELWOOL

Разгледайте примери и насоки за това как и Вие да изпратите видео до Nike.  

26.4.2022

ЧЕТИРИ ЛАПИ публикува нов доклад, който разкри, че лидерът в спортната модна индустрия Nike използва вълна без сертификат за произход. Голяма част от тази вълна е добита чрез жестокия процес, който се нарича “мулезиране”. 

Макар съществуващите по-устойчиви решения да не са много на брой, тяхното използване би оказало съществено влияние върху живота на хиляди овце. 

Професионални спортисти и фенове на марката я призовават да предприеме действия. Nike има силата да променя и нейните решения могат да служат като пример за останалите в индустрията. 

 

Искате ли и Виe да подкрепите кампанията? #StopCruelWool

  

Можете да го направите като изпратите видео, в което разказвате за проблема с хуманното отношение към овцете. Разгледайте примери и съвети за неговото създаването. 

Насоки за създаването на видеото 

  • Представи се: кой си, какъв спорт обичаш да практикуваш и колко важно е за теб да спортуваш. 
  • Опиши: Какво мислиш за мулезирането и за това, че животните са подлагани на страдания за производството на спортни облекла? 
  • Не забравяй: Сподели с Nike, че очакваш от тях да използват само сертифицирана вълна, за да допринесат за премахването на процеса мулезиране. 
  • Запиши своето видео (препоръчително във вертикален формат), облечен в спортни дрехи или в спортната зала, където тренирате. Избягвайте да записвате на места, които са шумни. 

Вижте примери как професионални спортисти и фенове на спорта се включиха:

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Как моето видео до Nike може да помогне? #StopCruelWool

Колкото повече хора се включат в призива за промяна към Nike, толкова по-вероятно е тя да се случи. Нашата цел е да запознаем възможно най-много хора и най-вече - атлети с проблема. Nike трябва разбере посланието на кампанията добре. Заедно можем да убедим Nike да стане част от промяната. 

Как и къде да споделя моето видео? 

Качете Вашето видео в някои от тези социални канали - Facebook, Instagram или Youtube. Използвайте специалните хаштагове #StopCruelWool и #WearitKind. Отбележете ЧЕТИРИ ЛАПИ и Nike в поста Ви. 

По какъв друг начин мога да подкрепя кампанията?

  • Подпишете нашата петиция, която призовава модните марки да използват само сертифицирана вълна.
  • Научете повече за процеса “мулезиране” тук
  • Споделете с Вашите приятели и семейство. 

С нетърпение очакваме да видим Вашите видеа в социалните мрежи. Заедно можем да осъществим промяната. #StopCruelWool 

Търсене