Спящо куче

Ето как кучето влияе върху съня ни 

Изследвания доказват, че кучетата имат положително влияние върху хората в редица отношения

17.7.2020

За кучетата казват, че са най-добрите приятели на човека – не напразно много хора държат у дома си четириноги, за които се грижат с голяма обич, и ги смятат за членове на семейството. Изследванията показват, че кучетата имат положително влияние върху хората в редица отношения. Така например те въздействат успокояващо и развиват социалните умения на децата. Домашните ни любимци оказват забележителен ефект и върху нашия сън.

1. По-рядко събуждане през нощта 

На вниманието на жените: неотдавна едно проучване разкри, че кучето има положително въздействие най-вече върху съня на дамите. Жени, които делят постелята си с куче, се будят по-рядко нощем и обикновено спят непробудно цялата нощ. 

2. По-малко стрес 

Всеизвестно е, че домашните любимци и преди всичко кучетата действат успокоително и отнемат стреса. А когато човек е отпуснат, вечер заспива по-лесно и сънят му е по-пълноценен. Следователно ако си вземете куче, нощната Ви почивка ще бъде по-приятна и ще се радвате на по-добро душевно здраве. 

3. Вместо термофор 

Кучетата са чудесни грейки за кревата в студените нощи. Според учените те имат по-висока телесна температура от човека. Следователно, който няма проблем да споделя леглото със своя космат приятел, може да си спести термофора или дебелите чорапи през нощта и да се топли, гушкайки четириногия си любимец. 

4. По-малко кошмари 

Пропадане в бездна, загуба на любим човек или абсолютен хаос в работата: кошмарите ни изправят на нокти през нощта, независимо какъв ужасяващ сценарий сънуваме в момента. Според едно проучване от 2015 г. кучетата могат да намалят значително честотата на кошмарите. Самото им присъствие предразполага хората да сънуват по-малко неприятни случки и така нощният им сън е по-пълноценен. 

5. По-бързо заспиване 

Който заспива трудно вечер, може би трябва да си вземе куче. Според изследване кучетата ни помагат да заспиваме по-лесно. Вечер ни успокояват и ни вдъхват чувство за сигурност. До кучето човек просто спи най-добре. 

осинови не купувай!

Източник

Търсене