Заетост за кучета у дома

Как да тренираме кучетата докато стоим вкъщи

Ето няколко съвета, които ще са от помощ на всички с кучета вкъщи

29.4.2020

Настоящата ситуация е перфектна възможност за придобиване на нов космат член към семейството. След като премине първоначалната еуфория, следва една от най-важните стъпки, а именно приучаването на кучето на добри обноски. 

Наложената социална дистанция може да се окаже труден период за домашните любимци, тъй като контактът с други стопани и животни е намален, както и възможността за срещи с професионален треньор е невъзможна. Това може да доведе до някои проблеми в поведението на четириногите ни приятели. 

куче

Ето няколко съвета, които ще са от помощ на всички с кучета вкъщи: 

Както много други мероприятия и срещи, обучението на едно куче също може да бъде осъществено с помощта на интернет. Има безброй материали и видеоклипове, които се фокусират върху дресирането на кучета, но за жалост те не са персонализирани. А както знаем, всяко куче си има различен характер. Също така, по този начин не можем да получим обратна връзка. Но въпреки това, сега е перфектното време да обучим кучетата си, защото можем да им обърнем повече внимание. 

Би било полезно да се възползваме от цялото време вкъщи, с което в момента разполагаме, за да научим кучетата си на неща, които винаги сме отлагали. Експертите съветват да не ги ангажираме с една дълга обучителна сесия, а да я накъсаме на няколко по-кратки от по 5-10 минути. Така кучетата се учат по-добре. 

Не трябва да забравяме, че социализирането е много важно за правилното развитие на едно куче, още повече, когато е още малко. Въпреки ограниченията в парковете и контактите ни с други хора да са сведени до минимум, това не означава, че не можете да осигурите разходки за кучето си. Освен това е хубаво всеки ден да оставяме наскоро осиновеното от нас куче самичко в някоя стая, защото в противен случай ще стане твърде зависимо от нашето присъствие. Разбира се, сега е лесно да стоим вкъщи с него по цял ден, но когато се наложи отново да си вършим задълженията навън, а то е свикнало да сме у дома постоянно, това ще му се отрази много тежко. Затова трябва да го оставяте за кратко само, за да може да свикне с липсата на любимия стопанин. 

осинови не купувай!

Източник

CNN Health

Търсене