котка

Котките намаляват риска от инфаркт и лекуват лошото настроение

Доказано е, че при стопаните на котки рискът от инфаркт или инсулт се намалява с близо 35%

3.7.2020

Доказано е, че при стопаните на котки рискът от инфаркт или инсулт се намалява с близо 35%. И не само това. Оказва се, че съществува и специален метод, който се бори успешно с лошото настроение, както и с редица заболявания. Неслучайно котката ляга до вас, ако се чувствате зле. Ако имате болно място по тялото си, тя се настанява върху него. Това лечение с помощта на котки се изучава от отделна наука от алтернативната медицина, наречена фелинотерапия (от лат. felis – котка). Според проучванията котките могат да лекуват хората по няколко начина: 

  • чрез звуци: когато котката мърка, създава вибрация на честота между 16 и 44 херца. Това е идеалната честота, която влияе положително на защитната система на организма и засилва имунитета. Освен това мъркането помага за по-бързо зарастване на рани и на счупени кости. Проф. Клинто Рубин от Института за общуване с животните в Северна Каролина установява, че звук в диапазон от 20 – 50 херца стимулира растежните процеси в костите; 
  • чрез топлина: тялото на котката обикновено е с няколко градуса по-топло от човешкото, следователно четириногите оказват затоплящ и противовъзпалителен ефект върху организма ни; 
  • чрез магнитното си поле (чрез енергията си котките могат да ни помогнат да се отпуснем, да повдигнат духа ни, да премахнат стреса, да ни извадят от депресивно състояние.) 

Тъй като котките са известни със своята независима природа, е добре да знаем, че горепосочените методи по никакъв начин не нарушават личното им пространство. 

осинови не купувай!

Източник

obekti.bg

Сподели сега

Търсене