куче

Куче в леглото е полезно за нашето здраве

Учени от „Канисиус колидж“ в град Бъфало, щата Ню Йорк, установиха, че допускането на кучетата да спят заедно с нас в постелята е благотворно за здравето ни, пише в. „Мирър“

16.12.2020

Присъствието на домашния любимец под одеялото значително подобрява съня на неговия стопанин. Екипът на Кристи Хофман изследвал 962 американски жени, които трябвало да попълнят въпросник за техните навици по време на сън.

От получените резултати станало видно, че дамите споделяли постелята предимно с друг човек, , с куче или с котка. Тези от респондентките, които допускали шаровците под юргана, се радвали на най-добър сън. Сънните характеристики на кучетата се оказали най-близки до тези на човека.

Проучването също успяло да установи, че когато стопанките приютяват кучетата си под одеялото, те си лягат навреме и стават по-рано сутрин. Което също се отразява положително на тяхното здраве.

Кучетата се оказали много по-добри креватни ползватели, защото за разлика от хората, много рядко будели стопаните си по време на сън. Те им давали допълнително чувство за сигурност и комфорт.

Но котките се оказали същите врагове на здравия сън, като партньорите от плът и кръв. Те много често будели господарите си, ако се допуснат в леглото.

осинови не купувай!

Източник

Сподели сега

Търсене