Куче в инвалидна количка

Мъж от Русе изработва безвъзмездно инвалидни колички за кучета и котки

Името му е Димитър Димитров от град Русе

4.6.2020

Русенецът Димитър Димитров изработва безвъзмездно инвалидни колички за кучета и котки. 

Само преди дни той помогна на 12-годишният мопс Роро, който заради възрастта си вече се уморява бързо по време на разходка и задните крачета не го държат. С помощта на количка животното отново може да се движи уверено. 

Стопанката на Роро – Янита Атанасова, разказа, че проблемите му с краката са започнали преди две години и до този момент тя е опитала какво ли не, за да му помогне – инжекции, хапчета, витамини, но безрезултатно. 

“Както всеки човек обича домашния си любимец до последно, и аз бях длъжна да пробвам и по този начин. Чухме за човека, който прави колички доброволно – без пари, без нищо, просто от добро сърце. Така се свързах с него и той веднага откликна. Буквално за пет дни измайстори количката. Дано да има повече такива добри хора и да се оценява това, защото доста кученца проходиха с негова помощ. Надявам се и нашето да свикне с количката и да имаме шанса да тичаме отново”, сподели Янита Атанасова. 

А човекът с добро сърце е Димитър Димитров, който по професия е автомонтьор. Любовта му към животните e голяма и от няколко месеца майстори „крачета“ за нуждаещите се четириноги. 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

“Един ден една моя позната търсеше количка за кучето си, което имаше проблеми със задните лапи. Оказа се, че това, което го има като наличност, е много скъпо. Така реших да направя за нея една количка”, разказа Димитър Димитров за това как е започнало всичко. 

Той сподели, че количката за Роро вече е номер 20. Изработването на една инвалидна количка отнема на Димитър два-три часа. За направата ѝ са нужни ремъчета, колеленца, както и олекотени рамки. Единствената му награда е да види радостта в очите на стопаните и възможността пострадалите животни отново да се движат. Част от тях били със здравословен проблем, но при други – вина имал човекът. За насилието над животни обаче Димитър не иска да говори. Казва само, че съжалява такива хора. Той сподели още, че с приятели обмислят идеята да направят здравна каса за животни. 

“Обаждаха ми се много хора. Има и такива, които ми пращат части. Хората искат да помагат, но много от тях не знаят как. Обаждаха ми се и много хора, които искат да дарят някакви средства – дали за колички, дали за лекарства, дали за прегледи при доктори. Добре е да има някакъв фонд, който би могъл да помогне на едно, на две, на три, на десет животни, колкото може.”, каза още Димитър Димитров. Той добавя, че поръчките за колички към него не спират и ни показва списък с чакащите. Споделя, че за да върви по-бързо работата, ще разчита и на доброволци. 

 

осинови не купувай! 

Източник

БТА

Търсене