куче

Немо, кучето на Еманюел Макрон, се обяви против изоставянето на животни

Прочетете историята му

24.12.2020

Немо, кучето на Еманюел и Брижит Макрон, е звездата на видео, разпространено в социалните мрежи с цел да насочи вниманието към изоставянето на животни и да насърчи осиновяването, предадоха БТА и Франс прес. С вирнат във въздуха нос, четириногият спътник на френската президентска двойка лае в краткото видео, „разказвайки“ с помощта на субтитри историята си на изоставено куче, преди да бъде осиновен през 2017 г. от приют в района на Париж.

„Моята история започва с изоставяне. Подобно на мен, 100 000 животни се изоставят всяка година във Франция. Коледа е, приемете ги. Но осиновявайте със съвест“, „казва“ Немо във видеото, публикувано в акаунтите на Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на в Инстаграм, Снапчат, Тик Ток и Фейсбук. Текстът уточнява, че ще бъде изпълнен „план за действие“ за насърчаване на осиновяването, за който са предвидени 20 милиона евро.

„Лошото отношение ще бъде наказвано по-тежко, защото вашият любимец е член на семейството и разчита на вас“, „предупреждава“ в заключение Немо. През януари парламентът трябва да продължи обсъждането на законопроект за борба с малтретирането на животни, който има за цел да „подобри условията за отглеждане на домашни любимци и еднокопитни животни“. Немо, кръстоска между лабрадор и ретривър-грифон, често се появява заедно с Еманюел Макрон.

осинови не купувай!

Източник

novinite.com

Търсене