котка

Любопитно: Нещата, които дразнят домашната котка

Котката у дома е не само удоволствие от галенето и мъркането ѝ, но и голяма отговорност.

25.9.2020

Котката у дома е не само удоволствие от галенето и мъркането ѝ, но и голяма отговорност. Въпреки че се опитваме да се погрижим за благосъстоянието на нашите домашни любимци, понякога забравяме, че не всички навици, които имаме, може да им харесат. Понякога собствениците на пухкави домашни гальовници несъзнателно правят неща, които могат да им навредят. Ето какво не бива да правите, ако мислите за благосъстоянието и добрата кондиция на котката си. 

Крясъци и скандали

Котките са чувствителни животни. Силните крясъци и спорове (независимо дали крещите по телефона, на някой в същата стая или дори на себе си), наистина стресират котките. На първо място помнете, че тези същества имат много по-чувствителен слух от човешкия. А котките отлично усещат човешките емоции и енергията, която цари у дома. 


Когато сте нервни, Вашият четириног приятел също се нервира. Отнасяйте се с него като с дете. Стар принцип на родителството е, че възрастните спорят възможно по-тихо зад затворени врати, когато детето вече е заспало. За котките се препоръчва същата стратегия. 

Не правете „детско парти” у дома

котка

Внимавайте с лекарствата

Малко са хората, чиято домашна аптека е в образцово състояние, няма лекарства с изтекъл срок на годност и всичко е наред. Ето защо от време на време много хора се опитват да коригират това и да сортират всички лекарства, които са в дома им. Не е препоръчително да правите това в присъствието на котката си. Един момент на невнимание от Ваша страна е достатъчен, за да може любопитната писана да открадне някое от разпръснатите хапчета или да оближете токсичен сироп, разлял се от някое шишенце.

осинови не купувай! 

Източник

Търсене