Котка Шейтан

Шейтан – котето, на което беше даден втори шанс

Това е история на Шейтан, разказана от неговия спасител Асие Караалиева.  Тази история е чудесен пример колко е важно да спрем и да помогнем на животно в беда.

14.10.2020

Ето и какво ни изпрати Асие:

Искам да споделя с вас историята на Шейтан. Котето, на което беше даден втори шанс за живот.

Един ден по обед, прибирайки се от работа видях черно коте край пътя. Направи ми впечатление, че дебне нещо и от любопитство спрях да погледна. Приближих се до него и гледката беше страшна. Около животното беше изцапано с кръв, от муцунката му също течеше кръв, а едното му оченцето беше изхвръкнало. Котето ме погледна много жално право в очите и едвам, едвам издаде звук, наподобяващ мяукане. Сякаш молеше за помощ… Само, беззащитно и уплашено стенеше от болка. Изпаднах в шок, не знаех какво да правя, не можех да го оставя. Потърсих помощ от колежката си. Тя спокойно взе животинката и я почисти. Закарахме го на ветеринарен лекар. Устната му кухина беше пукната, челюстта счупена, а след случилото се, беше ослепяло с едното око.

Много хора казваха, че той няма да оживее,  няма да поиска да се храни, а дори и да оживее, няма да проходи. С една дума – да го оставим да си умре. Но ние решихме, че Шейтан има право на шанс и опитахме да му помогнем.

И успяхме!

Лекувахме го седмици, хранихме го сутрин, обед и вечер със спринцовка, трудно беше, но той упорито показваше, че може да се справи и иска да живее.

Сега Шейтан е моят талисман. Живее щастливо заедно с другите ми две котенца. С едното оче не вижда, но с другото ме гледа всеки ден с благодарност. Не е самостоятелен и може би никога повече няма да е. Все още го храня със спринцовка, но се опитва и сам – трудно е с изкривена челюст да задържи храната в устата си. Шейтан е игрив и много послушен. Той ме накара да се чувствам горда за това, че не се отказах и доказах, че когато поискаме нещо можем да го постигнем. Всеки има нужда от шанс за живот!

Моля ви бъдете добри хора. Когато видите блъснато, наранено животно, не подминавайте, подайте му ръка, помогнете. На пътя, където спасих Шейтан, минават стотици коли, но единствената, която спря бях аз. Някой се опита, може би без да иска, да отнеме живота му, но ние му го върнахме. Помощта е нещо, което всеки един от нас може да предложи. Не забравяйте! Не ги подминавайте, те имат само нас.

Изгледайте информационното ни видео и научете какво да правите, ако видите животно в беда: 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

осинови не купувай!

Сподели сега

Търсене