Hunde sind keine Geschenke (c) Bogdan Baraghin | VIER PFOTEN

5 Коледни идеи щадящи животните

Наръчник с празнични предложения за любители на животните

21.12.2020

Всеки един от нас иска да изненада близък човек със специален подарък за празниците. Много хората не знаят обаче, че обикновенно най-често подаряваните неща като зимно яке и одеало например са създадени с нехуманно отношение към животните. Якето може да е от естествена кожа, а топлото одеало да е пълно с оскубана козина на животно, държано в клетка. Зад много подаръци се крие страданието на животни без дори да предполагаме. 

Споделяме с Вас 5 идеи, с които можем заедно да ограничим страданието на животни по време на празниците:

1.Фойерверките са красиви, но опасни за животните

Празниците наближават, а с тях и тържествените чествания, които обикновенно включват използването на пиротехника. Силните шумове и светлни от фойерверки, пиратки и други, причиняват неимоверен стрес, провокират паника и объркване, което често води до сериозни последици. Нека тази новогодишна нощ е различна. Посрещнете празниците без фойерверки, заменете ги с по-смислени начини за отбелязване на празника. Запонзнайте се с алтернативите тук.

2. Животните не са подаръци

Всяка година наблягаме на това, че животните не са подаръци. Преди да решите да подарите животно, обсъдете  с новия собственик дали е готов да поеме отговорността и грижите към един домашен любимец за цял живот. Обмислянето на подобни въпроси е единственият начин да се предотврати още едно животно да се озове на улицата или в приют. Изненадвайки получателя, често той е поставен в неудобна ситуация, в която или изоставя животното, или не полага нужните грижи за него и то се чувства пренебрегнато. 

3. Естествената кожата е старомодна, не я избирайте

Въпреки, че продукти с естествен косъм се купуват по-рядко, все още такива от естесвена кожа са популярни на пазара. Дори за направата на нещо дребно като качулка или козина за зимна шапка, хиляди животни са подложени на страдание всекидневно. Много хора дори не подозират, че купуват истинска кожа или козина. Вижте как може да различите изкуствените заместители на кожа от естествената.

4. Заменете пуха с негови алтернативи

Пухът все още е популярен продукт - особено за пълнене на якета, завивки и възглавници. Много от тях обаче са изработени с изключително нехуманно отношение към животните. Често пухът е изтръгван насилствено от перата на врата, гърба, корема и гърдите на гъските и патиците. Когато пазарувате, винаги четете етикета внимателно. Налични са много алтернативни материали, които не са животниски и са изключително качествени и функционални. 

5. Подсладете студените дни с вкусен и ароматен веган шоколад

Съществуват много марки, чиито продукти не съдържат животниски съставки. Освен, че са по-здраволсловни и екологични, те са и много вкусни. Когато пазарувате, търсете стоки, които не съдържат палмово масло - за предпочитане от компания, която следва устойчиви методи за отглеждане. Винаги можете да намерите и рецепти за направата на веган шоколад у дома. 

SoundOff 2

послание към любителите на пиротехника


Има причина да посрещнем празниците без пиротехника.Знаете я, споделете я.

ВИЖ ТУК

Сподели сега

Търсене