куче Торин

Осинови възрастно куче през ноември

Ноември е международният месец, посветен на каузата за осиновяване на възрастен домашен любимец. 

17.11.2020

По-възрастните кучета, особено тези, които са преминали "психологическата граница" от десет години, напълно разбират своя "недостатък". Те непрекъснато стават свидетели на това как осиновителите идват, гледат през тях, сякаш не ги виждат, и си тръгват с други, по-млади кучета, на които да осигурят любов, грижа, топлина, уют и постоянен дом. 
В очите на възрастните кучета в такъв момент се крие цялата неизказана скръб на света. Ако можеха да говорят, възрастните кучета щяха да ни разкажат колко търгуват за това, че винаги са последни в списъка с пожеланите, но те не могат да говорят и мълчаливо понасят своята съдба. 
Именно защото са наясно с основния си „недостатък“, възрастните кучета са готови да се отплатят на осиновителите си много повече преданост, любов и благодарност, ако им се даде шанс. 

куче Торин

Куче Торин е  мъж  на около 10 години. Той е мило куче с кротък и благ характер, обича да се глези

Хората избягват възрастните кучета, като домашни любимци, по една основна причина. Кандидат-осиновителите не са отблъснати толкова от необходимостта от евентуални допълнителни грижи - човек, който е тръгнал да осиновява куче, е напълно наясно с отговорността, която поема - те са отблъснати от мисълта, че могат да загубят своя домашен любимец поради неговата възраст. 
Този страх от мисълта, че естествените и неизбежни процеси на стареенето и умирането ще отнемат най-добрия ни приятел по-рано, отколкото ни се иска, се корени изцяло в егоизма. 
А осиновяването, независимо дали е на куче или на дете, представлява алтруистичен акт, един акт на доброволна саможертва и себеотдаване в името на друго същество, т.е. осиновяването трябва да е в ярък контраст с егоизма, но се оказва, че не е. 

куче Рокси

Рокси е енергично и дрюжелюбно женско куче на около 12 години. Тя си търси своя човек, който да я дарява с много любов.

И доказателство за това са самотните възрастни кучета. Осиновителите не се интересуват толкова от съдбата на възрастното животно, на което така или иначе няма да дадат шанс, те са по-загрижени за собствените си чувства. И, вместо да предложат на един добър и уморен от живота четириног приятел достолепната старост, която заслужава, са по-склонни да не нарушават душевния си комфорт с мисълта, че могат да го загубят… 
 За щастие има хора, които разбират това. И те идват при нас с ясното намерение да осиновят възрастно куче. Уви, тези хора са малко. Ноември е международният месец, посветен на каузата за осиновяване на възрастен домашен любимец. Нека не забравяме, че подобно на хората в тъжните очи на тези същества се крие безсмъртна душа, чиято любов никога не остарява. 

куче Тото

Тото е много кротък и спокоен мъжкар над 10 години.  Погрижете се за старините на този възрастен мечок!

куче Фелисити

Фелисити е поредното куче, което става жертва на пътен инцидент – блъсната е от автомобил.

Осиновете възрастно куче през ноември! Ето нашите предложения: 

Куче Рокси (dog Roksi)

Куче Торин (dog Torin)

Куче Фелисити (dog Felicity)

Куче Тото (dog Toto)

Сподели сега

Търсене