Коте Ирис (Cat Iris)

Коте Ирис (Cat Iris)

Котараче Ирис си търси осиновители

6.2.2024

Факти за Коте Ирис (Cat Iris)

  • Име: Ирис
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 1 година
  • Размер: M (средно голямо коте)
  • Черти на характера: гальовен, сладък и закачлив
Коте Ирис (Cat Iris)

Историята на Ирис (Iris)

Изглежда тези дни ни върви само на оранжеви котки. Сигурно, защото е зима и ни липсва слънцето. Те го заместват по цвят и по характер. Та за да си Ви снабдим с малко радост, ще разкажем историята на едно много мило котаче – младият Ирис.

Котето е живяло на улицата и до сега не е имало дом. Ирис бил доведен за кастрация във Ветеринарната клиника на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ. При прегледа се установило, че за съжаление той има тежък проблем с очите. Дясното отдавна било наранено, изтекло, много го боляло и пречело, а лявото имало язва в средата. Наложило се лекарите в клиниката да го оперират и да отстранят парчетата от болното око. След като останал само с едно око, което да вижда, Ирис вече не можел да живее сам навън. До сега за него се грижел бездомен човек, но сами разбирате, той няма къде да приюти котето. Така младият Ирис останал самичък. Всичко колеги в клиниката положиха огромни усилия да спасят здравото оче и да му помогнат да е възстанови. Няколко месеца Ирис приемаше антибиотици и специални капки за очи, които да спрат и смалят язвичката на лявото око.

Ирис е толкова кротък и благодарен за всички положени грижи. При нас той беше ваксиниран, чипиран и вече си има паспорт. Той е млад и много дружелюбен с всички. Писанчето много, ама наистина много иска да си намери семейство, което ще се грижи за него и ще го обича винаги. Някой който да му е най-добър приятел и никога няма да го остави. Ако искате да му дадете шанс и той да Ви заобича, моля попълнете анкетата по-долу или ни пишете на adopt@four-paws.bg и ние ще се свържем с Вас.

Подкрепете работата ни, за да можем да продължаваме да помагаме на животни като Ирис, като ни последвате на този линк.

Сподели сега

Търсене