Коте Лайза за осиновяване

Коте Лайза (Cat Liza)

Коте Лайза търси своя дом

9.12.2023

Факти за Коте Лайза (Cat Liza)

  • Име: Лайза 
  • Пол: женски
  • Предполагаема възраст: 8 години
  • Размер: M (средно голямо коте)
  • Черти на характера: гальовна, срамежлива само в началото, приказлива
Коте Лайза за осиновяване

Историята на Коте Лайза (Liza)

Прекрасната писанка Лайза беше доведена при нас през един студен декемврийски ден. Тя беше толкова слабаи малка, премръзнала и изпита от хилядите бълхи лазещи по нея, че изглеждаше като бебе коте на няколко месеца. Оченцата ѝ бяха възпалени затворени от болка, а зъбите и венците ѝ бяха токова възпалени, че вероятно не е успявала да се храни нормално седмици наред. Прегледът ѝ показва, че крехката Лайза всъщност е пораснало коте на няколко години. С изследвания се установява, че мъничето има анемия и ФИВ/FIV.

Котарачето беше в тежко състояние. Наложи се да бъде лекувана месеци наред преди дори да стане достатъчно здрава, за да бъде кастрирана. След много антибиотици, системи и противовъзпалителни, тя започваше бавно да се възстановява. Състоянието ѝ се подобри достатъчно и вече можеше да бъде оперирана. Дясното око бе пострадало твърде много и се наложи да бъде отстранено. След кастрацията и след махането на развалените зъби, които причиняваха толкова много болка на малката Лайза, тя рязко започна да се подобрява. Апетитът ѝ е прекрасен, теглото ѝ се нормализира, козинката се заглади, а от анемия няма и спомен. Лайза е здрава и щастлива, чувства се прекрасно и много обича да мърка. Единственото, което и липсва сега… е дом.

Лайза е пораснала писана, кротка и неизмеримо гальовна. Има чип и европейски паспорт и редовно се обезпаразитява. Разбира се с всякакви хора, но не може да бъде отглеждана с други котки. Ако желаете да дадете шанс на Лайза, попълнете анкетата ни или да ни пишете на adopt@four-paws.bg и ние ще се свържем с Вас. 

Подкрепете работата ни, за да можем да продължаваме да помагаме на животни като Лайза, като ни последвате на този линк.

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)


Общи условия на Фондация Четири лапи
Това е нашата автоматична анти-бот проверка.
|Captcha

Сподели сега

Търсене