Коте Ментол (Kitten Menthol)

Коте Ментол (Kitten Menthol)

Малкото коте Ментол иска да си намери дом

14.2.2024

Факти за Коте Ментол (Kitten Menthol)

  • Име: Ментол
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 7 месеца
  • Размер: M (средно голямо коте)
  • Черти на характера: енергичен, игрив, гальовен, разбира се с други кучета, котки и всякакви хора
Коте Ментол (Kitten Menthol)

Историята на Ментол (Menthol)

Трудно е да си представим през какво минават някои животинки, преди да получат своята история с щастлив край. Ето и малкия Ментол, спасен като бебе. Бил изоставен напълно сам на улицата, а майка му я нямало наоколо. Очите му били затворени и изглеждали възпалени, а пъпната му връв паднала едва преди няколко дни. Смъртта го дебнела иззад ъгъла. 

Напълно безпомощен - така се появил той във Ветеринарна клиника на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ. Очите му били подути и когато ветеринарните лекари почистили клепачите, били сигурни, че са се намесили тъкмо навреме. Писанчето имало гнойна инфекция и ако бе чакало по-дълго, сигурно би загубило зрението си. Дори и така – щети вече имало и десните клепачи били едва забележимо по-къси от левите.  Това означавало, че клепачът ще се вгъне към окото и миглите ще го одраскат. Ментол бил твърд млад за оперативна корекция на клепача и единствената ни опция бе консервативна терапия с капки за очи и надеждата, че той ще надрасте състоянието наречено ентропион. Лечението се проточило в месеци пълни с дискомфорт леки подобрения и после влошавания на окото. Накрая през януари успяхме да го оперираме и премахнем болката му. С радост ви споделяме, че всичко мина успешно и сега Ментол е готов да си намери дом.

Историята на младия писан все още се пише и той много се надява, че му предстоят само хубави неща. Това коте е толкова свежо и готино, че на практика е ментово. Той е смел и посреща всяка ситуация с любопитство и игривост. Ментол има всички ваксини, чип и паспорт и разбира се – знае как да ползва тоалетната. Ако Вие искате приятелче, при което да се прибирате всяка вечер и обожавате да си играете с котешки играчки, тогава моля попълнете анкетата или ни пишете на adopt@four-paws.bg и ние ще се свържем с Вас.

Подкрепете работата ни, за да можем да продължаваме да помагаме на животни като Ментол, като ни последвате на този линк.

Сподели сега

Търсене