Cat Nicola for adoption

Коте Никола (Cat Nicola)

Пухкавият писан Никола си търси дом

9.10.2023

Факти за Никола (Nicola)

  • Име: Никола (Nicola)
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 2 год.
  • Размер: M (средно голямо коте)
  • Черти на характера: спокоен, мил и срамежлив
cat Nikola for adoption

Историята на Никола

Някои от Вас може би са чули вече за тъжната история на коте Никола. Той е красиво пухкаво писанче, което е претърпяло тежък инцидент с кола. Той се лекува много продължително, но най-после оздравя и е готов за следващата стъпка в живота – новият си дом.

Как се случи всичко това ли? Една сутрин излязъл на разходка. Тогава нямало как да знае, че след секунди всичко ще се промени за него. Пострадал много лошо след сблъсък с автомобил и в резултат получил тежка черепно-мозъчна травма, увредило се зрението му и почти загубил живота си. След като е доведен в клиниката започва борбата за неговото спасяване. Веднага е прегледан и му е оказана спешна медицинска помощ. В първите няколко дни той е в шок, напълно дезориентиран и дори не може да се храни. Налага се да бъде вливан, поставени са безброй лекарства и се налага да го храним от ръка. Почти цяла седмица нашия екип се грижи, за възстановяване на неговото здраве и запазване на очите му. С течение на времето котето започва да възвръща силите си, поставени са му първите ваксини, но така и не проглежда. Въпреки всичките грижи организмът му започва да отхвърля дясното око и не можем да го спасим. Налага се да се извършат две операции на очите. Налага се да се извършат две операции на очите – за да спасим лявото око и да отстраним дясното. Всичко тук минава добре и скоро котето става напълно готово за осиновяване,

Никола е млад и красив котарак, в разцвета на силите си – дори и сега озарява всяка стая с присъствието си. Той е мек и пухкав като сняг. Никога не оставя пълна купичка с храна има най-сладкото котешко мяу! Бяло-черното коте е кастрирано, ваксинирано и обезпаразитено, знае как да използва котешка тоалетна и няма никакъв проблем с това да се разхожда сам и да намира тайните места за криене. Той започва да се приспособява към новия си живот като незряща котка, трябва му само малко време и любов. Ако Вие искате да му подадете ръка и Никола да стане част от вашето семейство, попълнете анкетата или ни пишете на adopt@four-paws.bg и ние ще се свържем с Вас.

Подкрепете работата ни, за да можем да продължаваме да помагаме на животни като Никола, като ни последвате на този линк.

Сподели сега

Търсене