Коте Ванко (Cat Vanko)

Коте Ванко (Cat Vanko)

Котенце Ванко търси своите стопани

12.1.2024

Факти за Коте Ванко (Cat Vanko)

  • Име: Ванко
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 5 месеца
  • Размер: M (средно голямо коте)
  • Черти на характера: игрив, гальовен и гушлив
Коте Ванко (Cat Vanko)

Историята на  Ванко (Vanko)

Това е историята на едно от най-сладките котета. Той е оранжев  от ушите до опашката, казва се Ванко и има характера на захарен памук.

От малък Ванко бил бездомен, но попаднал в един хубав, зелен двор и решил да заживее там. Стопаните на двора били силно алергични към котки, но нямали намерение да го гонят. Живели си спокойно, но за нещастие един ден котето изчезнало. Когато се появило отново, било с много лоша рана на задно краче, то висяло безпомощно сякаш почти откъснато. Превързан набързо, Ванко бил заведен за преглед във Ветеринарната клиника на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ. Станало ясно, че нервите в крачето са прекъснати и нямало как то да бъде спасено. Дори по-лошо, кожата и мускулите били възпалени. Ветеринарните лекари не били сигурни, че има достатъчно останала здрава кожа, за да затворят раната след като ампутират крачето. С такава ужасна и тежка инфекция, смъртта протягала костеливата си ръка към него. Но не и този път.

Отне малко време на нашия герой да оздравее напълно. Но Ванко много силно искаше да се оправи и с наша помощ това стана възможно. Не е трудно да се привържеш към него. Така той прекара почти целият декември в скутът на един или друг човек. Толкова кротък и спокоен, толкова мил и мекичък, направо да го схрускаш.

Младото коте не може да бъде върнато навън. Ванко е невероятен и си търси не друго, ами също толкова невероятни стопани. Котето е ваксинирано, може да ползва котешка тоалетна, има чип и паспорт. Козината му е мека като прана с омекотител, очите му са с цвят на мед. 

Подкрепете работата ни, за да можем да продължаваме да помагаме на животни като Ванко, като ни последвате на този линк.

Сподели сега

Търсене