Shelter Adoption Programme

академия за приюти

Проект, създаден да улесни осиновяванията от приюти и да съпътства всяко куче в намирането на любящ дом 

30.3.2023

ЧЕТИРИ ЛАПИ вярва, че всяко бездомно животно има право на любящ и грижовен дом за цял живот. Въпреки че приютите помагат кучетата (и котките) да не скитат по улиците, те остават временно решение и не трябва да се превръщат в постоянен дом. Ето защо онлайн курсът “Академия за приюти” на ЧЕТИРИ ЛАПИ е предназначен да насърчи осиновяването от приюти, така че домашните любимци да се настаняват в домове с отговорни собственици, които разбират и осигуряват това, от което те се нуждаят.

Академия за осиновяване от приюти

Като част от Програмата за насърчаване на осиновяването на кучета от приюти, ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира “Академия за приюти”. Това е безплатен обучителен онлайн курс, предназначен да помогне на приютите да увеличат процента на успешните осиновявания. Курсът предоставя насоки и най-добри практики, които да подобрят  уменията и знанията на персонала и доброволците в приютите, като ги подкрепя да преодолеят най-често срещаните предизвикателства при осиновяването на кучета.

Този курс предоставя практически насоки и съвети за ежедневните дейности на приютите, които поставят благосъстоянието на кучетата на първо място, задоволявайки основните им нужди и подготвяйки ги за успешно осиновяване. 

Подробности за курса

Кой може да участва?

Този курс е предназначен за всеки, който работи със спасени животни, занимава се с осиновяване на животни или е доброволец със сходна дейност (например,  в приюти, центрове за повторно настаняване или природозащитни организации). Курсът е подходящ  за приюти и организации по целия свят с ограничени ресурси и нуждаещи се от помощ, подкрепа и обучение.

Защо е полезен курсът? 

Онлайн обучението ще помогне за изграждане на нови знания и набор от практически умения, за да помогне на персонала и доброволците на приюта да преодолеят много от най-честите пречки пред успешното осиновяване на куче от приют. 

Курсът има за цел: 

  • Значително да увеличи процента на успешните  осиновявания в приютите, така че стотици кучета да бъдат настанени при отговорни и грижовни стопани 
  • Да създаде култура на осиновяване сред обществото; 
  • Да подобри качеството на живот и условията, в които животните се отглеждат  по време на престоя им в приюта 

Продължителност

Онлайн “Академия за приюти” на ЧЕТИРИ ЛАПИ се състои от осем модула, предоставящи насоки и практически знания на обучаващите се, така че те  да могат да помогнат повече кучета да стигнат до своя нов дом и любящи семейства. Курсът отнема около 10 часа, за да се завърши.

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Необходими устройства за провеждане 

За да вземете участие в този безплатен онлайн курс, ще Ви е необходим компютър, лаптоп, таблет или телефон с достъп до интернет. 
 

Какво да очаквате? 

Курсът съчетава интерактивни дейности, видеоклипове,  графики и помощни материали като  протоколи за работа и шаблони за изтегляне. Можете да се обучавате със собствено темпо по време на курса и да запазите напредъка си, когато трябва да прекъснете. Все пак препоръчваме да завършите пълен модул, преди да излезете от платформата. За да завършите курса, ще трябва да преминете всички тестове в осемте модула. 

Как да се запиша? 

Можете да се регистрирате за безплатното онлайн обучение, през сайта на ЧЕТИРИ ЛАПИ и тук.

 

Какви са ползите след завършване на курса? 

Сертификат за завършен курс

+

Сертификат за завършен курс  


Потвърждаване на успешното завършване на онлайн курса “Академия за приюти” 

×

Комплект за успешно осиновяване

+

Комплект за успешно осиновяване


Включва помощните печатни материали от курса (т.е. протоколи, контролни списъци, ръководства и т.н.).   *достъпно само при допълнителна заявка SAPonline@four-paws.org

×

Рекламни брошури 

+

Рекламни брошури


100 персонализирани листовки, предназначени за популяризиране на Вашия приют (напр. по време на събития или за поставяне на рецепцията).   *достъпно само при заявка SAPonline@four-paws.org

×

Family with an adopted dog

онлайн академия за приюти


Запишете се за безплатния курс за електронно обучение сега

още

Сподели сега

Търсене