бездомно куче

Кастрационен проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ в грБелица 

В рамките на две седмици мобилен екип от ветеринари на организацията ще обработва бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани.

7.6.2021

ЧЕТИРИ ЛАПИ организира двуседмична кампания на територията на община Белица. По време на проекта ще се обработват бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани. Кампанията е едно от поредните съвместни усилия на ЧЕТИРИ ЛАПИ и община Белица за овладяване и намаляване на популацията на улични животни по хуманен и ефективен начин.     

Екип от ветеринарни лекари, ветеринарен техник и хващачи на животни ще са на място, като заловените животни ще се кастрират в мобилна ветеринарна амбулатория, която ще е разположена в двора на бившата ветеринарна лечебница в гр. Белица. Освен кастрирани, животните ще бъдат ваксинирани срещу Бяс и обезпаразитени.  

Бездомните кучета, преминали през програмата, са обозначени със синя ушна марка, а котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо. На кучетата ще бъде поставен и микрочип, данните от който се въвеждат в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.    

Продължителността на проекта е в периода от 21.06 до 02.07.     

Телефон за подаване на сигнали и връзка с екипа на Четири лапи: 0888002385.    


Съвместната работа на Община Белица и ЧЕТИРИ ЛАПИ цели да се подпомогнат на усилията на местната власт у нас за прилагане на мерки за овладяване на популацията на бездомните животни,  по ефективен и хуманен начин.    

Още информация за манипулациите можете да прочетете във “Въпроси и отговори за кастрацията”.

глутница кучета

Никое животно не заслужава да бъде бездомно! 


Нека заедно променим тяхната съдбаМожете да подкрепите програмите ни в тази насока.

ПОМОГНИ

Сподели сега

Търсене