Mobile veterinary clinic of FOUR PAWS Bulgaria

Мобилна ветеринарна клиника на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Златоград  

ЧЕТИРИ ЛАПИ организира едноседмична кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни 

6.10.2021

Приветстваме есента с нова мобилна програма. ЧЕТИРИ ЛАПИ организира едноседмична кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни на територията на община Златоград. Програмата стартира на 11.10.2021г. По време на проекта ще се обработват бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани.  

Кампанията е едно от поредните съвместни усилия на ЧЕТИРИ ЛАПИ и местните общини за намаляване на популацията на бездомни животни по хуманен и ефективен начин.      

Още информация за манипулациите можете да прочетете във “Въпроси и отговори за кастрацията”. 

Stray Dog near Belitsa Bulgaria

Продължителността на проекта е в периода от    11.10 до 15.10.2021г. 

Екип от ветеринарни лекари, ветеринарен техник и ловци на животни ще са на място, като заловените животни ще се кастрират в мобилна ветеринарна амбулатория, която ще е разположена на стадиона в града. Предходния проект, който е бил проведен в гр. Златоград през 2015г.  

“Подобни проекти е важно да се случват на територията на общини като Златоград не само зарaди решаването на проблема с популацията на безстопанствени кучета и котки а и за осигуряване на ветеринарномедицинска помощ в населени места, в който такава не се предлага.” 

Надежда Мечева, Ръководител ветеринарна клиника на ЧЕТИРИ ЛАПИ в гр. Банкя

Освен кастрирани, животните ще бъдат ваксинирани срещу Бяс и обезпаразитени. Бездомните кучета, преминали през програмата, са обозначени със синя ушна марка, а котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо. На кучетата ще бъде поставен и микрочип, данните от който се въвеждат в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.     

Телефон за подаване на сигнали и връзка с екипа на Четири лапи: 0882755159.

Търсене