Запознанство с бъдещите осиновители - ключова стъпка за всяко куче или коте търсещо дом

Осинови бездомнo животно от ЧЕТИРИ ЛАПИ. Заедно можем да променим съдбата на много животни.  

10.10.2023

ЧЕТИРИ ЛАПИ има огромен опит в работата с бездомни животни по целия свят още от средата на 90-те години на ХХ в, като цели намаляване на популациите им по хуманен начин. Една от важните за нас дейности е насърчаването на осиновяванията на кучета и котки, което дава на десетки опашатковци шанс за достоен живот далеч от опасностите на улицата. 

Клиниката на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ, предоставя безплатна кастрация, обезпаразитяване и ваксиниране на бездомни животни. Понякога при нас постъпват пациенти, които не могат да бъдат върнати на първоначалното им местообитание, тъй като са били тежко ранени и не биха оцелели. В такъв случай правим всичко възможно, за да намерим на тези животни нови любящи стопани, след като оздравеят напълно.Клиниката се издържа изцяло от дарения. Благодарение на нея, екипът ни успява да даде шанс за достоен живот на стотици кучета и котки всяка година.

adopt a dog from FOUR PAWS

Как да осиновя куче или коте от ЧЕТИРИ ЛАПИ?

Кучетата и котките, които ЧЕТИРИ ЛАПИ предлага за осиновяване, са животните, които са преминали преглед във ветеринарната ни клиниката, обезпаразитени и кастрирани са и в момента са в готовност да намерят своя нов дом и любящи стопани. 

Актуалните профили на животни за осиновяване са публикувани на сайта на ЧЕТИРИ ЛАПИ в секция “Осинови”. Ако вече сте харесали някое животинче от списъка, е необходимо да попълните анкетата в профила му.  

Във всеки отделен профил има персонална анкета, но е необходимо винаги да посочвате името на животинчето, което имате интерес да осиновите. В анкетата има още въпроси за предишен опит с домашни любимци или наличието на такива в момента, за специфики на обитаваното жилище, големината на домакинството - брой членове и колко от тях са деца, както и за плановете за бъдещото отглеждане на любимеца. 

adopt a dog from FOUR PAWS

Попълних анкетата за осиновяване, какви са следващите стъпки?

След попълване на анкетата за избраното от Вас куче или коте, представител на нашия екип - нашия координатор осиновявания ще се свърже с Вас по имейл или по телефона с още подробности за процеса. След кратък разговор по телефона, насрочваме опознавателна среща с животното и ако то и бъдещият му стопанин си допаднат, пристъпваме към осиновяването.  

Всяко животно преминало през програмата за осиновяване получава всички необходими ваксини, микрочип и европейски паспорт, а новите му стопани не дължат такса за това. 

КАКВО Е ВАЖНО ДА ИМАМЕ ПРЕДВИД, КОГАТО ИСКАМЕ ДА ОСИНОВИМ ЖИВОТНО?  

  • Осиновяването не трябва да бъде прибързано и импулсивно решение, защото ангажиментът, който стопаните поемат за любимеца е дългосрочен.  
  • Процесът по осиновяване е съставен от етапи, изисква се спазване на определени критерии от страна на бъдещите стопани, както и запознаване с животинчето, за да се определи дали двете страни ще си паснат. 
  • Преди да прекрачи прага на дома, четириногият приятел минава през ветеринарен преглед , издаване на паспорт, ваксини, кастрация и обезпаразитяване, които в ЧЕТИРИ ЛАПИ не се заплащат от бъдещите стопани. 
  • Необходимо е да планират грижите, които следва да полагат за опашатковците, като да пригодят пространството в дома си, например, с необходимото оборудване - купички, легло и т.н. - време и разходи, за които трябва да са подготвени.  
  • След като новият домашен любимец е приет в дома, е време за адаптация, опознаване и възпитание. За да свикне бързо с начина Ви на живот и да Ви слуша, е необходимо да отделите повече внимание и време първоначално, така и Вие и животинчето ще се чувствате комфортно и с ясни правила. 

Ако Вие мислите, че сте готови да приемете куче или коте в сърцето и дома си, можете да се свържете с екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ. 
 
Ако имате въпроси относно осиновяването или нужда от допълнителна информация, не се колебайте да се свържете с нашия екип на тел.: +359 2 953 17 84

adopt from four paws bulgaria

осинови от четири лапи


Профили на животни търсещи дом

разгледай тук

Сподели сега

Търсене