Tigress Varvara at TIERART Wild Animal Sanctuary

парк за диви животни ТИЕРАРТ

Общ проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ и асоциация ТИЕРАРТ в Германия от 2013г. 

4.11.2021

Парк за диви животни ТИЕРАРТ се грижи за голям брой диви животни, като лисици, язовци, диви котки, зайци, елени, еноти, сънливци и таралежи. От 2015г. насам то приютява спасени животни и осигурява доживотен дом на тези, които не могат да бъдат пуснати обратно в природата като големи стада овце и кози. 

От 2017г.  като част от проекта “ЕС-LIFE-LUCHS", убежището е дом и на рисове. Тук пострадали или осиротели рисове от програмата за повторно приспособяване, получават грижа и когато са готови постепенно се приобщават в дивата природа и заживяват в Пфалцката гора. Паркът се развива и подобрява постоянно, в близките години се планира построяването на допълнителни съоръжения за диви котки,  лисици, червени лисици и еноти. 

Сайт на Парк за диви животни ТИЕРАРТ

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Много от животните са тук или с цел да получат медицински грижи или за отглеждане. Затова посещенията в убежището са само в определени дни. Организираните обиколки предлагат и посещения на специални изложби. 

Друга интересна възможност за посетителите е опцията да станат част от екипа на нашите представители в убежището и да се грижат за животните в продължение на един ден. Това включва всички ежедневни дейности като хранене и други интересни занимания. 

История

Как започва всичко?


През 2000г. организация TIERART закупи бивша казарма на американската армия, за да премести екзотични и местни диви животни. През 2013 г. започва сътрудничеството между TIERART и ЧЕТИРИ ЛАПИ. През юли 2015 г. бяха завършени първите заграждения за големи котки.

Локация

Къде да ни откриете?


TIERART gGmbH,
Tierartstraße, 166506, Maßweiler, Germany

Можете да откриете и локацията в Google Maps

Social media

Последвайте историите ни


Можете да откриете Убежище за диви животни ТИЕРАРТ в социалните мрежи:

Facebook
Instagram
Tigress Varvara at TIERART

Подкрепете нашите спасени диви животни

Подкрепете нашата дейност 

дари днес

Търсене