Bear at Arosa

ПАРК ЗА МЕЧКИ АРОЗА

Първият парк за мечки в Швейцария.

18.11.2021

ПАРК ЗА МЕЧКИ Ароза, отваря врати за посетители за първи път през август 2018г. Построено е в сърцето на планините Гисонс, съвместно с Ароза туризъм и фондация „Мечките на Ароза“. Капацитетът му позволява да бъде дом на 5 мечки. 

Напа, бивша циркова мечка от Сърбия, става първият обитател на Ароза през юли 2018г. Половин година по-късно, през януари 2019г., още две мечки заживяват тук - Меймо и Амелия, бивши ресторантьорски мечки от Албания. За съжаление Напа умира през ноември 2020г. Най-новият обитател е Джамболина, която пристига в убежището през декември 2020г. 

ПАРК ЗА МЕЧКИ Ароза успява да обедини грижата за животните и развитието на туризма в едно. Ние от ЧЕТИРИ ЛАПИ имаме възможността да спасяваме още мечки, а общината на Ароза да изгради устойчива форма на туризъм. С красивата си природа и интересни обитатели, ПАРК ЗА МЕЧКИ Ароза е лесно достъпно и атрактивно място за посещение. Проектът има за цел да промени нагласата за мечките у местното население и че те са важни за био разнообразието. 

Сайт на ПАРК ЗА МЕЧКИ Ароза

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Паркът е разположен в планината Вайсхорн, близо до ски зоната, на надморска височина от около 1500 метра и разполага с площ от три хектара. Тук мечки, които са живели в лоши условия намират своя нов дом, който им осигурява всичко нужно, за да живеят свободно и спокойно.  

В големите, добре структурирани заграждения, мечките могат да живеят в естествен хабитат, който отговаря на техните нужди. Освен зони на къпане и почивка, ежедневно се планират множество занимания, с които мечките да бъдат ангажирани. За да се мотивира и окуражи изграждането им на животински инстинкти, храната им бива скрита на различни места всеки ден. 

Така както в дивата природа те прекарват по-голямата част от времето си търсейки храна. Еко пътеката предлага на посетителите интересни гледки и информация за мястото, и живота на мечките. 

История

Как започва всичко?


Идеята за проекта ПАРК ЗА МЕЧКИ Ароза се ражда през 2010 г. През 2018 г., след години на строителство, се нанася първата спасена мечка.

Локация

Къде да ни откриете?


Arosa Bears Foundation
Dorfstrasse / SKZA
7050 Arosa, Switzerland

Можете да откриете локацията и в Google Maps

Social media

Последвайте нашите истории


Последвайте профилите на ПАРК ЗА МЕЧКИ Ароза в социалните мрежи:

Facebook
Instagram
 

Търсене