Al Ma’wa for Nature and Wildlife

ПАРк ЗА ДИВИ ЖИВОТНИ АЛ МА'ВА 

Съвместен проект в Йордания между фондация Принцес Алиа и ЧЕТИРИ ЛАПИ. 

7.9.2021

През 2011г. ЧЕТИРИ ЛАПИ заедно с международната фондация Принцес Алия започват изграждането на ПАРК ЗА ДИВИ ЖИВОТНИ АЛ МА’ВА, с цел то да служи като дом на спасените диви животни в района.

Проектът предоставя нужните условия за спасените диви животни, както и оказва бърза помощ на животни от кризисни райони в близкия Изток. Най-уязвими са видове от места с чести конфликти между хора, поради липса на ресурси, специалисти и нужните съоръжения за грижа за животните. Убежището разполага с две части - “Център нова надежда” в Амман и “Резервата Ал Ма‘ва” в Джераш. "Центърът нова надежда” служи като ветеринарна клиника и рехабилитационен център на скорошно спасени или конфискувани диви животни. Приетите животни получават незабавна медицинска грижа и рехабилитация. Тези, които не могат да бъдат върнати в родните си места или да бъдат пуснати в природата остават в парка Ал Ма‘ва, който покрива 140 хектара площ. Специални заграждения осигуряват достатъчно пространство и подходящи условия, които да отговарят максимално на нуждите на обитателите.  

Обитателите на парка са главно спасени животни от частни собственици или зоопаркове, които не могат да полагат необходимите грижи за тях. Друг проект по, който се работи е проблема с търговията с животни в Йордания. 

Сайт на ПАРК ЗА ДИВИ ЖИВОТНИ АЛ МА’ВА

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Ал Ма‘ва е отворен за посещения и гостите на убежището могат да се възползват от организирана обиколка с наши представители. Цените за чужденци са 10ЙД  (Йордански динера), 5ЙД за местни и 2ЙД за деца. Тук освен животните те могат да разгледат красивата защитена гора Аджлоун, както и новата кафетерия. 

За повече информация, се свържете директно с Ал Ма'ва на: info@almawajordan.org 

История

Чрез партньорство


През 2011г. ЧЕТИРИ ЛАПИ заедно с международната фондация Принцес Алия започват изграждането на УБЕЖИЩЕ ЗА ДИВИ ЖИВОТНИ АЛ МА’ВА, с цел той да служи като дом на спасените диви животни в района.

Локация

Къде да ни откриете?


Al Ma'wa for Nature & Widlife
Al Manara Rd, Jerash
Jordan

Можете да откриете локацията и в Google Maps

Social media

Последвайте историите ни


Можете да намерите профилите на убежището в социалните мрежи:

Facebook
Instagram
Twitter
 
Bear Balou at Al Ma'Wa

Подкрепете спасените животни


Нека заедно намалим страданието на животните по цял свят!

дари днес

Търсене