Деца се учат как да защитават животните

Чрез проекта "Деца се учат да защитават животните" създаваме осъзнато бъдещо поколение. С помощта на игри, обучителни занимания и различни групови дейности, той показва как да възпитаме децата да бъдат загрижени и по-осъзнати към животните и околната среда. Проектът цели да подобри отношението към бездомните животни и смесените породи, да намали насилието над животни и да изгради у децата общи ценности за отговорност и етично поведение.

В
 рамките на проекта ни „Деца се учат да защитават животните“ децата се учат на съпричастност към проблемите, заедно търсим възможни решения за бездомните и домашните любимци и получават важни знания за хуманното отношение към селскостопанските животни и дивите животни в плен. По този начин ЧЕТИРИ ЛАПИ разпространява посланията за по-добър свят за животните към децата, като им дава ролята на посланици за хуманно отношение към животните в семействата и в средата, в която живеят  

пОДРОБНО ОПИСАНИЕ НА ПРОЕКТА:

Нека заедно създадем едно по-осъзнато поколение

Вижте още

Нуждата от хуманно отношение към животните в ОБУЧЕНИЕТО 

Децата често са свидетели на нехуманно отношение към животни в дома или на улицата, в циркове или зоопаркове. За съжаление, децата гледат възрастните като пример за подобно отношение, а това често води до неправилно схващане за ролята на животните в човешкия свят. Нерядко и самите деца пряко участват в насилие над животни в обществото ни. Това определено прави изключително важна ролята на подобно обучение, провеждано в българските училища. 

Прочетете още по темата:

В тази секция ще откриете интересни статии, полезна информация и истории от проекта.

kids in class

Описание на проекта "Деца се учат да защитават животните"

ЧЕТИРИ ЛАПИ разпространява посланията за по-добър свят за животните към децата, като им дава ролята на посланици за хуманно отношение към животните. 

Още
Децата на Перник се учат как да защитават животните

Децата на Перник се учат как да защитават животните

На 3-ти ноември ученици от 10-то ОУ „Алеко Константинов“ подредиха изложба от свои творби в подкрепа на животните.

Още

Из цялата страна детски градини и училища отбелязаха “Световния ден за защита на животните" заедно с ЧЕТИРИ ЛАПИ

Инициативата е част от международния проект „ Децата се учат как да защитават животните”  

Още

дЕЙНОСТИ С УЧИТЕЛИ: 

ЧЕТИРИ ЛАПИ дава възможност на учителите да развият допълнителни педагогически умения и квалификация, както и лично да наблюдават резултатите от своя и труда на децата. 

Ние окуражаваме и подкрепяме учителите в техните усилия да създадат у децата чувството на отговорност и съпричастност и открито да споделят мненията си за ролята си в живота на животните. Учители и децата получават сертификат за прилагане на проекта, както и други награди.   
 
Стремежът ни е за още по-силно сътрудничество с Инспекторатите по образование и Министерството на образованието, за да се превърне проектът в част от задължителните предмети в началните училища. 

Подкрепете нашите проекти 

За да стигнем до повече малчугани с каузата "Деца се учат да защитават животните"

дари днес

Търсене