Bella

АНОНИМНА ИСТОРИЯ 

Без своите жизненоважни ваксини, Бела се разболява от парвовироза и семейството ѝ прави всичко възможно, за да я спаси  

23.6.2022

Собствениците на Бела я забелязват в сайт за обяви и веднага решават да я посетят. В момента, в който вземат Бела в ръцете си, те се влюбват в нея: тя е съвършена. 

Продадена с паспорт за домашни любимци, Бела е изпратена към новия си дом. По време на пътуването обаче, тя започва да повръща. Първоначално собствениците ѝ отдават това на самото пътуване. Когато пристигат, тя изглежда по-добре и спи спокойно през цялата нощ. Четири дни по-късно обаче, Бела отново започва да повръща и този път състоянието ѝ е придружено с треперене и диария. Собствениците ѝ веднага я завеждат при ветеринарен лекар, който им съобщава, че е необходима спешна операция, поради проблеми с червата.  

На следващия ден Бела е диагностицирана с парвовироза – опасен вирус, който атакува клетките в червата на кучето и им пречи да усвояват жизненоважни хранителни вещества. Ветеринарният лекар споделя, че вероятно паспортът изобщо не принадлежи на Бела и най-вероятно тя не е получила необходимите първоначални ваксини. Налага се Бела да остане във ветеринарната клиника за през нощта.  

На сутринта собствениците ѝ получават обаждане: трябва веднага да посетят кученцето в клиниката, тъй като то е в много лошо здравословно състояние. Малко след като пристигат, Бела си отива в ръцете им, след като е прекарала едва седмица със своето ново семейство... 

„Светът ни се срина“ 

Собствениците на Бела остават с разбито сърце. 

Ветеринарният лекар таксува собствениците само за използваните материали и му помага да получи обратно парите си от развъдчика, като така спасява семейството от огромното финансово бреме. 

Семейството на Бела все още е съсипано от случилото се и сега иска да помогне за спирането на незаконната търговия с кученца, като сподели историята си, за да може по-малко хора да попадат в този капан. 

Ако планирате да си купите кученце, запознайте се с потенциалните рискове. Научете повече тук

Ако сте жертва на незаконна търговия сигнализирайте Българската агенция по безопасност на храните, прилагайки цялата налична информация, с която разполагате. Можете също да ни съобщите за това по имейл до office@four-paws.bg. Вашият сигнал ще бъде поверителен, безопасен и може да допринесе за спасяването на животи и предотвратяването на по-нататъшни страдания. С Вашата подкрепа можем да задълбочим нашите изследвания и да засилим нашите политически искания. 

Търсене