Дариосиновяване
children-certificate

ЧЕТИРИ ЛАПИ със събитие в гр. Търговище

Десетки деца посетиха клиниката на д-р Пенев

1.4.2019

На 6 март се проведе събитие в гр. Търговище, на което присъстваха представители на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ, съвместно с деца от 1-а и 1-д клас от ІІ СУ "Проф. Н. Маринов".

Децата посетиха ветеринарния кабинет на д-р Свилен Пенев, от където беше закупена 300 кг. храна, предназначена за бездомните кучета в общинския приют. Средствата за храната бяха събрани на коледен базар, на който участваха ученици, които работят по проекта на ЧЕТИРИ ЛАПИ „Децата се учат как да защитават животните“.

Д-р Пенев благодари на децата и специално на фондация Четири лапи за успешната инициатива. Най-емоционалната част беше посещението в приюта - децата застанаха плътно до клетките и подаваха през мрежата пръстчета си в желанието си да докоснат животните.

kids-kinder-garden

 Четирикраките приятели отвърнаха на вниманието по подобаващ начин – с много радост и размахване на опашки. Всеки клас си избра "приятел" - кучето, в името на което се прави дарението.

Предвижда се на по-късен етап и другите паралелки да посетят приюта и "приятелите", за да се осведомят за тяхното състояние и дали някое не е осиновено, а после да "докладват" в училище.

Събитието завърши в двора на училището с връчване на почетни грамоти на децата и учителите. Специални благодарности на класните ръководители Галина Пенчева и Румянка Добрева за добрата работа и усърдието, с което въвеждат децата в света на животните.

kids-teacher-room

Търсене