Poppy

Историята на Кристин 

След 8 дълги месеца на емоционални сътресения и стрес, Кристин все още преодолява последствията от незаконната търговия с кученца.

10.5.2022

Всяка година безброй кученца се отглеждат и продават от незаконни и безскрупулни търговци, оставяйки собствениците да се справят с емоционалните и финансови последствия. Говорихме с Кристин за нейния Уест Хайленд Уайт Териер (по-известен като Уести във Великобритания), Попи. 

През юни 2021 г. Кристин отговаря на обява от сайт за обяви в Обединеното кралство и урежда среща, за да види кученца Уести. На Кристин е казано, че майката е била отделена от кучилото, тъй като "не са се разбирали много добре", въпреки че историята на продавача често звучала непоследователна. След като ги посетила и обсъдила въпроси относно ваксинации, микрочипове, застраховки и здравни проверки, Кристин била удовлетворена от отговорите, които продавачът предоставил и заплатила депозита за Попи. Разбрали се да я вземе четири дни по-късно. 

След като взима Попи, обаче, състоянието на малкото кученце се влошава – Кристин забелязва кървава диария по време на пътуването с кола до дома, която продължава през цялата нощ. Кристин веднага я води на ветеринарен лекар, където заплаща първата от много последващи сметки за медицински разходи. 

Диагнозата на Попи е гиардия – чревна инфекция, причинена от микроскопичен паразит, който се предава и на хората. Кристин също така разбира, че Попи има сърдечни шумове и е заразена с червеи. Следват седмици на лечение и посещения при ветеринар за Попи, като в крайна сметка самата Кристин също хваща гиардия, влошава се и се налага да приема антибиотици. Сметките за ветеринарен лекар на Попи стават непосилни, както и стресът и постоянният натиск, под който е била Кристин, докато е била в тази трудна ситуация. 

Четири месеца по-късно, когато Попи вече е пълноправен член на семейството, Кристин забелязва „клатене на главата“, което бавно се влошава, докато Попи вече не може да балансира или да ходи, без да пада. След посещение в Кралския Ветеринарен колеж, Попи е диагностицирана с наследствено заболяване, наречено церебрална абиотрофия. Кристин получава новините, че Попи вероятно няма да дочака първия си рожден ден. 

"Бях с абсолютно разбито сърце.... Едва наскоро се беше наложило да приспя едно от другите си Уестита, поради влошено здраве и сега щях да загубя и Попи, а идеята беше да имам щастливо, здраво куче за много години напред." 

Последните месеци на Попи са били агонизиращи за Кристин – трябвало е да закупи пелени, заради проблемите на Попи, да я пренеся нагоре и надолу по стълбите, да наеме гледачка на кучета, която да я наглежда, докато Кристин работи и дори да закупи кучешка инвалидна количка, за да може Попи все пак да се наслаждава на разходките си. 

За съжаление, на 8-месечна възраст, Попи губи битката с болестта е се налага да бъде приспана. Кристин и Попи никога не е трябвало да изпитат болката и стреса от тези 8 месеца. 

Сега Кристин споделя историята на Попи, за да помогне за прекратяване на незаконната търговия с кученца. Също така, тя е предявила претенции за обезщетение в съда и е докладвала продавача на компетентните власти с надеждата, че никой друг няма да страда, както тя и Попи. 

Ако планирате да си закупите кученце, запознайте се с потенциалните рискове тук !

Ако сте жертва на незаконна търговия сигнализирайте Българската агенция по безопасност на храните, прилагайки цялата налична информация, с която разполагате. Можете също да ни съобщите за това по имейл до office@four-paws.bg. Вашият сигнал ще бъде поверителен, безопасен и може да допринесе за спасяването на животи и предотвратяването на по-нататъшни страдания. С Вашата подкрепа можем да задълбочим нашите изследвания и да засилим нашите политически искания.

Търсене