Chico

ИСТОРИЯТА НА ЛАУРА 

Малкият Чико е продаден без паспорт, без доказателство за ваксинация и със смъртоносно заболяване

28.7.2022

Лаура и семейството ѝ решават, че са готови да си вземат ново кученце, малко след като техният любимец си отива. 

Майката на Лаура забелязва обява онлайн, в която има няколко кученца, търсещи любящ дом. Майката на Лаура се свързва с продавача и си уговаря среща, за да посети апартамента на продавача и да види кученцата. 

Пристигайки в апартамента, те се изненадват колко занемарен и разхвърлян изглежда той, а от стаята, където се намират кученцата, се носи лоша миризма. Лаура започва да задава въпроси относно задължителните посещения при ветеринарния лекар и дали те са били извършени, на което собственикът отговаря, че кученцата са напълно ваксинирани и обезпаразитени. Продавачът обаче не показа доказателства за това - нито сертификати за ваксинация, нито данни за микрочип или паспорт. На двете дами бива показано куче, за което се твърди, че е кучето майка. Продавачът обаче не позволява тя да се доближава до малките кученца, което кара Лаура да се усъмни допълнително. Въпреки това, заедно със семейството ѝ веднага се влюбват в едно от кученцата и още същия ден го вземат у дома, като му дават името Чико. 

Малко след като Чико пристига в новия си дом, той започва да проявява симптоми на диария. В началото Лаура смята, че това е естествена реакция от смяната на дома и стреса от новото обкръжение. На следващия ден обаче Чико продължава да проявява същите симптоми, което кара Лаура да започне да мисли, че нещо не е наред. По-късно през деня нещата се влошават. Докато Лаура държи в ръце Чико, той спира да диша за известно време. Тя веднага се обажда на ветеринарен лекар, за да уговори незабавна среща. Лекарят преглежда Чико и забеляза, че той е много слаб, а венците му са почти напълно побелели. Кръвните проби потвърждават, че Чико има парвовироза - инфекция, която е смъртоносна за малките кученца. В този момент вирусът вече е достигнал късен стадий и за съжаление се налага Чико да бъде приспан, за да се сложи край на страданията му. 

Чико успява да се порадва на любящия дом на Лаура за по-малко от ден, оставяйки семейството напълно съкрушено. 

Сега Лаура споделя историята на Чико, за да помогне за повишаване на осведомеността относно незаконната търговия с кученца и рисковете при закупуване на кученце от нелегален търговец. Вижте нейната история: 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Всяка година безброй кученца се развъждат и продават от незаконни развъдчици, като собствениците им се сблъскват с емоционални и финансови разходи, когато кученцата са болни. 

Ако планирате да си купите кученце, запознайте се с потенциалните рискове. Научете повече! 

Ако сте жертва на незаконна търговия сигнализирайте Българската агенция по безопасност на храните, прилагайки цялата налична информация, с която разполагате. Можете също да ни съобщите за това по имейл до office@four-paws.bg. Вашият сигнал ще бъде поверителен, безопасен и може да допринесе за спасяването на животи и предотвратяването на по-нататъшни страдания. С Вашата подкрепа можем да задълбочим нашите изследвания и да засилим нашите политически искания.

Търсене