Reggie

Историята на Ричард

Реджи веднага се влошава сериозно, което води до това Ричард да започне кампания срещу незаконната търговия с кученца 

27.5.2022

Ако живеете във Великобритания, вероятно ще сте чували за Justice for Reggie (Справедливост за Реджи). Ричард Акерс се превърна в новото лице на кампанията срещу незаконната търговия с кученца в Англия, след сърцераздирателния опит на семейството му с 12-седмичния им лабрадор Реджи. 

През декември 2020 г. Ричард и семейството му забелязват Реджи на един от водещите класифицирани сайтове за обяви в Обединеното кралство и веднага се свързват с продавача, за да направят запитване за 12-седмичния лабрадор. Ричард следва насоките на сайта, задава всички важни въпроси и получава задоволителни отговори. Затова той се уговаря да посети кученцето, и още две кучета, на посочения адрес на продавача. 

Ричард веднага се влюбил в Реджи, който изглеждал здрав и щастлив. Продавачът помолил Ричард да донесе пари в брой, за да може да закупи кученцето на момента, което и направил. Когато видял Реджи, Ричард платил на продавача и взел кученцето у дома още същия ден. 

Опустошителното е, че само три часа след като Реджи пристига в новия си дом, той се разболя сериозно. Реджи страда от повръщане и диария, които прогресивно се влошават и Ричард и съпругата му нямат друг избор, освен да го заведат по спешност до най-близката ветеринарна клиника. 

Реджи прекарва следващите три дни между операционната и дома им, а семейството е поставено пред немислим избор. С шансовете на Реджи за оцеляване, около 20%, те можели да опитат кръвопреливане или да го приспят, като ветеринарният лекар силно препоръчал второто. 

"Изпитах буря от емоции – от гняв, през вина, до тъга." 

Само четири дни след присъединяването на Реджи към новото му семейство, те са посъветвани от ветеринарните лекари да се сбогуват с него, тъй като Реджи не може да се възстанови от парвовирусната инфекция. 

"Партньорът ми ме помоли да остана в стаята с Реджи, за да не е сам. Затова останах, докато той си получи инжекцията. Това беше едно от най-трудните неща, които някога съм трябвало да направя и ще помня до края на живота си." 

По-късно Ричард установява, че Реджи е отгледан във ферма за кученца в Ирландия, в ужасяващи условия и без подходящи грижи от развъдчика или продавача, както и че всичките му документи са фалшифицирани. 

Въпреки че Ричард и семейството му са с разбито сърце, те се впускат в дълга борба за кученцето си и стартират Justice for Reggie (Справедливост за Реджи). Екипът на кампанията работи с депутати и местни власти в цяла Великобритания и Ирландия, като търси спешни промени в законите за търговията с кученца. 

Повече за Justice for Reggie (Справедливост за Реджи) можете да научите тук: www.justiceforreggie.co.uk.

Ако планирате да си купите кученце, запознайте потенциалните рискове. Научете повече!

Ако сте жертва на незаконна търговия сигнализирайте Българската агенция по безопасност на храните, прилагайки цялата налична информация, с която разполагате. Можете също да ни съобщите за това по имейл до office@four-paws.bg. Вашият сигнал ще бъде поверителен, безопасен и може да допринесе за спасяването на животи и предотвратяването на по-нататъшни страдания. С Вашата подкрепа можем да задълбочим нашите изследвания и да засилим нашите политически искания.

Justice for Reggie

Търсене