бездомни котки в Белица

ЧЕТИРИ ЛАПИ и район Средец организират кастрационна кампания за бездомни котки 

Кампанията ще се проведе от 8 до 31 май на територията на района 

2.5.2024

В програмата ще може да се кастрират бездомни котки само от територията на район Средец. Всеки, който има желание да помогне на безстопанствен котешки опашатко, може да запише час в мобилната клиника на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ от понеделник до петък от 9:00 до 17:00 часа на телефон: 0885219929. Клиниката ще бъде разположена на територията на конната база в Борисова градина. 

Ето някои важни съвети за залавянето на котетата: 

  • Всяко записано коте трябва да е поставено в самостоятелна клетка или капан за хуманно залавяне.  
  • Клетката трябва да бъде покрита, за да се минимизира стреса, причинен на животното.  
  • 12 часа преди интервенцията котето не трябва да приема вода и храна. 
  • 24 часа след интервенцията, животните ще бъдат предавани на техните попечители.

Опитният ветеринарен екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще бъде на разположение, за да помогне с хващането на по-трудно уловимите котки, както е възможно и гражданите да се свържат на горепосочения телефон, ако имат въпроси или за практични съвети.  

С общия усилия постигаме много, именно затова призоваваме всеки, който може да помогне с хващането и транспортирането на котки да го направи, тъй като нашите възможности не са неограничени. Съвместните ни усилия са от съществено значение за благополучието на бездомните животни.  

Всички обработени животни ще бъдат маркирани, съгласно изискванията на българското законодателство. Чрез задължителната идентификация става възможно проследяването на резултатите от кастрационната програма. Също така всяко животно ще бъде ваксинирано против  бяс и външно и вътрешно обезпаразитено. 

бездомна коткта в София

Това е първият съвместен проект за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване между ЧЕТИРИ ЛАПИ и Район Средец и има за цел да намали популацията на бездомните котки по хуманен и устойчив начин. Поколението на само една некастрирана котка може да достигне 180 котенца в рамките на нейния живот. Животът на улицата е тежък и изпълнен със страдания и опасности. Около 75% от малките загиват още в ранна възраст. Кастрацията е най-хуманният метод за справяне с проблема. Още за това защо тя е важна и как помага, може да научите тук. От години ЧЕТИРИ ЛАПИ провежда кастрационни проекти в столицата и други населени места в страната и благодарение на общите усилия с общините и гражданите заедно правим успяваме да постигаме положителни резултати. 

Клиника за бездомни животни на ЧЕТИРИ ЛАПИ

Грижа за бездомните кучета и котки


Подкрепете усилията ни, за да можем да заедно да помагаме на повече бездомни животни

ДАРИ

Сподели сега

Търсене