Мечка Сузана в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица

ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица отваря врати за посетители за сезон 2024 година

Паркът ще приема гости от 01.07.2024 година по обходен маршрут 

5.7.2024

Сезон 2024 за ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица започва с малко закъснение и по обходен маршрут заради  ремонтни дейности на пътя. Достъпът до парка с кола е възможен, но остава затруднен и може да предизвика забавянe от няколко минути. А за тези от Вас, които ще поемат по обходния маршрут пеша ето какво да вземе предвид:

Той започва от от увеселителния парк, който се намира в близост до защитеното убежище за мечки. От там гостите ще могат да продължат пеша до ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица през обходна горска пътека за около 30-40 минути. Табелка ще обозначава началото на пътеката.  

  • Носене на удобни, спортни, подходящи обувки за преход в природата. Летни обувки като сандали и джапанки, както и такива на висок ток са непрепоръчителни. 
  • Носене на дъждобран или чадър. 
  • Подходящо екипирани за планински преход - удобно облекло. 
  • Пътеката не е подходяща за детски колички. 
  • Пътеката не е подходяща за инвалидни колички. 
  • Първият участък от пътеката е със стръмен наклон. Хора, които са трудно подвижни, със здравословни проблеми, както и възрастни хора или малки деца, внимателно трябва да преценят готовността си за такъв преход. 
Мечка Сузана в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица

Паркът тази година отваря врати по-късно заради течащите ремонтни дейности, но с още по-голямо желание и голям интерес от страна на посетителите, които ежедневно изпращат запитвания кога ще отвори той.  Междувременно, мечешките обитатели се наслаждават на топлото време, препичайки се на слънце, плувайки във водните басейни и похапвайки разхладителни плодови лакомства. Работното време за посещения е от 10-12 и от 13-18 часа като последната обиколка за деня е в 17:30 часа. 

Ремонтните дейности на пътя ще продължат през целия посетителки сезон и тяхната продължителност остава неуточнена. Преминаването през обходния маршрут е само врменно докато протичат ремонтните дейности.

Екипът на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица благодари за големия интерес и разбирането и се извинява за причиненото неудобство, но въпреки затрудненията - очаква с нетърпение гостите на сезон 2024. Следете социалните канали на парка и ЧЕТИРИ ЛАПИ за актуална информация. 

Мечка Маринка в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица

ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица 


Единственото защитено място в България, което осигурява шанс за нов живот за спасените кафяви мечки.

ВИЖ ТУК

Сподели сега

Търсене