The European Commission Building

Европейският съюз иска мнението ви относно законодателството за защита на животните

Можете ли да отделите ДЕСЕТ МИНУТИ, за да помогнете на животните през следващите ДЕСЕТ ГОДИНИ? 

11.1.2022

През настоящата година Европейската комисия подлага на щателна проверка повечето закони и разпоредби относно хуманното отношение към животните. Те ще оценят дали правната рамка е уместна и все още защитава адекватно животните на територията на Европейския съюз. Като част от този продължителен процес Европейската комисия стартира обществена консултация, за да даде на всички европейски граждани шанс да споделят своите мнения и приоритети. Тук можете да се включите и Вие!

Нуждаем се от Вашата помощ, за да провокираме промяна! 
 
Молим, допринесете за изключително важната публична консултация относно прегледа на законодателството на ЕС за хуманно отношение към животните. Това ще засегне пряко правата на животните през следващото десетилетие! Тази консултация събира мненията на широката общественост с въпросник. 

Нашите експерти имат дългогодишен опит в сферата на европейското законодателство и са подготвили конкретни инструкции за попълване на въпросника. За целта, посетете линка на консултацията.

Направите регистрация и влезете в сайта на консултацията с потребителско си име и парола. След въвеждане на общите данни идва ред за попълване на самия въпросник. 

Подготвили сме Ви видео, за да Ви покажем как да попълните (използвайте паузата, докато попълвате):

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Как функционира Публичната консултация на ЕС?

Европейската комисия пуска онлайн формуляр (форма на уебсайта им), на който може да отговори целева аудитория. В този случай целевата аудитория са всички частни лица и организации, които се интересуват от законодателството на ЕС за хуманно отношение към животните. След като консултацията приключи, Европейската комисия прочита, анализира и оценява отговорите и резултатът от тях влияе върху по-нататъшния процес на вземане на решения.

Защо е толкова важно да попълним формата?

Това е нашият шанс да покажем на Европейската комисия, че хуманното отношение към животните е приоритет за европейците. Работа на ЕС е да представлява интересите на своите граждани и ние се нуждаем от тяхното съдействие, когато хуманното отношение към животните трябва да е един от важните ни интереси!

Защо не изискваме по-добри условия за отглеждане на лисици, норки и еноти във фермите за ценни кожи?

Тези животни се отглеждат само заради тяхната козина, което е неповторима жестокост и във фермите за ценни кожи никога не могат да бъдат осигурени подходящи условия за отглеждане. Ето защо ние призоваваме за забрана на всички дейности по отглеждане за добив на кожи, а не за подобряване на условията на отглеждане.

Европейската комисия ще се повлияе ли наистина от нашите отговори?

Да! Европейската комисия не може да изпълни исканията и желанията на всеки един човек, отговорил на въпросника поотделно, но ако достатъчно хора едновременно поискат подобрени условия, това със сигурност ще има положително въздействие върху бъдещото законодателство!

животни в клетки

Вашият принос е от съществено значение за животните!

Отделете време днес и попълнете изключително важната публична консултация относно прегледа на законодателството на ЕС за хуманно отношение към животните. 

Това е възможност за цяло едно поколение за промяна и подобряване на условията за животните под пряко човешко въздействие в ЕС! Нека гласът Ви бъде чут! 

клетка във ферма за ценни кожи

Участвайте в консултацията още днес!


Благодарим Ви, че отделихте ДЕСЕТ минути, за да помогнете на животните през следващите ДЕСЕТ години! 

Попълни формата

Търсене