#SupportPakistaniAnimals

Мисията в пакистан

Около 30 животни живеят в мизерия в зоопарка в Исламабад

31.8.2020

Поради доста лоши условия на здравеопазване и липсва на опит от страна на екипа в зоопарка Маргазар, в Исламабад, от много години тези животни страдат жестоко. През последните четири години, наблюдаваме зоопарка Маргазар в Пакистан, след множество сигнали за помощ на животните, до този момент, те винаги са били игнорирани, в резултат, на което някои от животните са починали. Най-накрая се вижда светлина в тунела от решение взето от висшия съд в Исламабад, за незабавното затваряне на зоопарка и преостановяване на животните. Това е голяма стъпка за Пакистан, що се отнася до хуманното отношение към животните, съдбата на тези, които живеят в Маргазар и факта, че това отваря врати за промотиране на нови политики за подкрепа на животните в бъдеще.

След дълго страдание и оцеляване в такива сурови условия, тези животни ще им бъде даден шанс за по-добър живот. Имаме възможността да помогнем на местните органи за релокацията на животните. Мисията трябва да бъде бърза, но работейки заедно с борда за защита на диви животни в Исламабад, се стремим не само да осигурим нов дом за тези животни, но да осигурим и необходимите грижи, които не са получвали дълго време.

#FOURPAWSinPakistan

2020

Следете тук за новини относно мисията в Пакистан 

Последвайте ни в социалните канали:
- Facebook
 Twitter Instagram Youtube

Kaavan's interaction with another elephant

Тази снимка няма нужда от много обяснения...

Сега може официално да бъде наречен „бившият най-самотен слон на света“! Виждайки как Кааван е сред други слонове е огромно постижение за нас, особено за него. Той е в контакт със слон за пръв път от осем години. Целият екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ е изключително трогнат и не може да бъде по-горд с резултата
 Продължете историята на Кааван тук.

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Първи стъпки в новият му постоянен дом!

Вече е тъмно и трудно се вижда, но ние все още искаме да сме сигурни, че сте част от този етап – първите крачки на Кааван в убежището в Камбоджа. След дълго пътуване от Пакистан, той вече напусна своят клетка и беше топло посрещнат с вкусни награди като бананови листа и плодова торта, направена специално за него. Утре през деня, ще се опитаме да заснемем Кааван как опознава новите си приятели. Наистина се надяваме той да хареса новият му дом и да обикне тази среда.
 Продължавайте да ни подкрепяте по време на тази мисия.

Touchdown in Cambodia

Кааван пристигна в Камбоджа

През изминалото денонощие най-самотният слон на света беше натоварен в самолет. Заедно с екипът на място, Д-р Франк Гюритз и Д-р Амир Калил, които бяха до него през целия път. Нашите ветеринари също коментираха, че полетът е минал безпроблемно, което е чудесна новина, когато се прави нещо толкова предизвикателно като транспорта на слон! Нашият партньор Свобода за Дивото и Амеркианската суперзвезда Шер, бяха в Камбоджа да посрещнат слона. Какъв вълнуващ ден за всички ни...

For the first time in 35 years, Kaavan’s enclosure in the   Marghazar   Zoo in Islamabad is finally empty.

Мечтите се сбъдват...

За пръв път от 35 години, загражденията на Кааван в зоопарка Маргазар в Исламабад са празни. Слончето беше преместено безопасно в клетката си за транспорт след седмици тренировки. В момента, гиганта и екипът ни са на път за летището.

Final preparations for Kaavans rescue are underway

Днес е денят!

Финални подготовки са в процес, а клетката на Кааван е преместена в неговите заграждения. Стискайте палци всичко да мине глатко. Скоро той ще може да направи първите си стъпки в новият си дом в Камбоджа. Трудно е за вярване, нали? Нашите сърца бият с вълнение, та чак ще изскочат през тавана, но не може да сме по-щастливи в момента.
 Моля дарете, за нашата мисия в Пакистан.

Artist, Shimza Kamal, paints on the transport crate of elephant Kaavan in Marghazar Zoo

Заедно за Кааван!

След по-малко от 24 часа, вълнуващото пътешествие на Кааван за нов живот ще започне, може ли да повярвате? Искаме да използваме тази възможност да благодарим на всички, които бяха част от тази мащабна мисия да спасим Кааван #FreeKaavan: Подкрепата на хората от Пакистан, които не отказаха да освободят Кааван, звездата от Съединените Щати Шер, която се бореше с години чрез нейната фондация, Свобода за Дивото, за релокацията на Кааван е тук и днес да го подкрепи. Тя даже използва времето да му пее песни и да го храни с ябълки и банани.
 
Също така, това спасение никога нямаше да е възможно без доверието и финансовата подкрепа на Американският Бизнесмен, журналист и филантропист Ерик Марголис. Разбира се, и на Д-р Гюритз, ръководител на Берлинския Институт за изследване на Зоопарковете и Дивия живот, нашият колега и вететинар Д-р Амир Калил, който е в Пакистан от месеци и подготвя най-мащабната ни мисия правена до сега! И не на последно място, едно голямо благодаря, на всички наши дарители, които подкрепиха, споделиха и оставиха положителни коментари и доведоха тази мисия до успех!Ние сме едно голямо семейство и сме достатъчно силни да осигурим на Кааван живота, който заслужава след много години самота. Подрекепте мисията ни в Пакистан!

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Остават няколко дни...

След години самота, всичко е на път да се промени към по-добро. Следващите дни ще бъдат вълнуващи за последният азиатски слон в Пакистан. Кааван ще бъде преместен в убежище в Камбоджа. Ще можете да следите негото живото-променящо пътешествие.Също така, едно голямо благодаря на фондация Ерик С Марголис, които реализираха полета на Кааван и релокацията на останалите животни в зоопарка Маргазар. Моля Ви, продължавайте да подкрепяте нашата мисия в Пакистан! 

Crate training elephant Kaavan

Тренировки за голямата стъпка, която предстои! 

Още от първия момент, в който Кааван погледна своята нова клетка, той беше предразположен за дресировка. От тогава, заедно с екипа, Д-р Амир Калил прекарва по няколко часа на ден със слончето, за да се увери, че то се чувства добре в новата си клетка. През последните седмици, Кааван се оказа чудесен ученик и има много добър напредък. Гордеем се с него! Подкрепете мисията ни в Пакистан! 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

И започва обратното отброяване.. 

Д-р Амир Калил и неговият екип успяха да подготвят най-самотния слон на света за пътшествието му от Пакистан до Камбоджа. Всички са развълнувани и се надяват, че транспорта ще мине безпроблемно. Ще окажете ли подкрепа за неговото пътуване, което е само след няколко дни? 
 Продължавайте да подкрепяте новия живот на Кааван! 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

На крачки от подобряване живота на Кааван завинаги! 

Неуспоримо, беше трудна задача, но нашият екип успя да построи клетката, в която гиганта от зоопарка в Исламабад беше трениран. Нашият ветеринар и ръководител на мисията, Д-р Амир Калил и екипа му, сега прекарват цялото си време заедно с най-самотния слон на света, за да могат да го подготвят за предстоящото му пътуване до Камбоджа. #FreeKaavan.

Може ли Кааван да разчита и на вашата помощ

Suzie gets crate trained

Тренировка на Сузи!

Вчера получихме новата клетка за транспорта на мечето Сузи. Тя беше много любопитна да я види, но първите ѝ дни на тренировка ще бъдат във временна клетка. Сега се надяваме Сузи да свикне с новата си клетка за транспорт. Нашата цел е Сузи да влезне в нея доброволно, без да се налага да ѝ създаваме допълнителн стрес или да трябва да я упояваме за транспорта. В момента, екипът финализира всичката подготовка за Сузи и Бублу, за полета към Резервата за Диви Животни Ал Ма‘ва (Al Ma'wa for Nature and Wildlife - محمية المأوى للطبيعة والبرية), убежище в Йордания, изградено благодарение на партньорство между фондация Принцес Алиа и ЧЕТИРИ ЛАПИ.

 
Подкрепете нашата помощ за тези животни като дарите сега.

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Искаме той отново да е щастлив!

Какво усещате, когато гледате това видео? Нашите сърца се късат, гледайки това красиво животно самотно и страдащо. Искаме той отново да е щастлив. Разчитаме на вас за тази логистично предизвикателна спасителна мисия. Всяко дарение ще бъде от полза за промяната на живота на Кааван.

Any donation will help us to change Kaavan’s life.

Kaavan sees his crate for the first time

Вижте колко е развълнуван!

Това е Кааван, когато за пръв път вижда тренировъчната си клетка. Сякаш знае за какво е. Тя символизира нов живот. Един нов спокоен живот сред себеподобни – може би затова толкова много му харесва нарисуваната картина на слон. През следващите няколко седмици, Кааван ще бъде обучен да влиза безпроблемно в нея и да бъде готов за пътуването си към новия му дом, убежище в Камбоджа.Имате възможността да участвате в това вълнуващо пътешествие! 
Бъдете част от него и помогнете на Кааван сега!
 

Bear Suzie needs your help!

Сузи и Бублу заслужават повече!

Тези две бивши танцуващи мечки се нуждаят от постоянни медицински грижи и внимание, което няма как да получат в зоопарка Маргазар. Ние предложихме да ги преместим в резервата за Диви животни Ал Ма‘ва (Al Ma'wa for Nature and Wildlife - محمية المأوى للطبيعة والبرية), убежище в Джераш, което е изградено благодарение на съвместната работа на фондация Принцес Алиа и ЧЕТИРИ ЛАПИ. Благодарение на подкрепата от обществото на Пакистан и управителния съвет на дивия живот в Исламабад, чакането приключи: вече получихме необходимите документи за транспорта на Сузи и Бублу от Пакистан в Йордания. Скоро, мечетата ще могат да се наслаждават на живот в естествен хабитат и шанс за ново начало.
 
Ще ни помогнете ли като дарите за този спешен транспорт? 

Dr Amir Khalil and his team meets the President

Д-р Амир Калил и екипът му се срещат с президента! 

Вчера, екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ, който е на място имаше честта да обсъди релокацията на Кааван до Камбоджа, с д-р Ариф Алви, президента на Пакистан. По време на срещата ЧЕТИРИ ЛАПИ получи подкрепа от адвоката на висшия съвет в Исламабад и консултант на ЧЕТИРИ ЛАПИ, Олаис Ауан. Президента оказа своята пълна подкрепа относно Кааван. 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Нека направим невъзможното, възможно. Заедно! 

Най-самотния слон на света заслужава нов живот. Амбицирани сме да осъществим най-трудното ни спасяване до момента. Моля ви, помогнете ни днес! 

Пътешествието на Кааван за нов живот 

Към този момент, нашият екип е зает с цялото планиране по логистиката на най-трудната ни мисия до сега – релокацията на Кааван, най-самотният слон на света.
 Заедно с помощта на Пакистанската общност, Борда на Дивите Животни в Исламабад и Свобода за дивото, искаме да преместим Кааван в убежище в Камбоджа. Трябва много неща да се случат, за да може да се осъществи тази мащабна мисия. Той ще бъде в специално изработена клетка и дори собствен самолет, за да бъде транспортиран до новият си дом, където ще може да се наслаждава на живот с други слонове. След години изолация, самотата на Кааван е на път да приключи.
 
Помогнете ни, за да осъществим най-трудното ни спасяване до сега, като ни подкрепите с дарение. 

Elephant Kaavan at Marghazar Zoo in Islamabad, Pakistan

Планираме да транспортираме Кааван през следващите седмици, с помощта на суперзвездата от Съединените Щати Шер! 

Висшия съвет на Исламабад назначи нашият ветеринарен лекар, д-р Амир Калил, с организацията на логистиката и процесите по релокацията на Кааван в убежище в Камбоджа. През началото на Септември, след медицински изследвания, ЧЕТИРИ ЛАПИ даде зелена светлина за трансфера на животното.
 Преместването на най-самотния слон в света се осеществява с подкрепата на НПО-то Свобода за Дивото. Един от основателите, Американската суперзвезда Шер, се е борила за спасяването на слона от 2016г. С релокацията на Кааван, не само, че последният Азиатски слон в Пакистан ще напусне страната, а и най-накрая зоопарка в Исламабад ще бъде затворен!
 
Без съмнение, това ще бъде една от най-трудните мисии на ЧЕТИРИ ЛАПИ, които организацията е правила до момента, но ние сме оптимистични и сме готови за това предизвикателство. #FreeKaavan. Моля ви, дарете за новия живот на Кааван

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Нашата мисия в помощ на животните от зоопарка Маргазар продължава! 

Както знаете, нашият екип отпътува за Пакистан в началото на септември, за да асистира релокацията на Кааван, най-самотния слон на света, и няколко други животни, които са останали в зоопарка в Исламабад. След медицинския преглед на Сузи и Бублу от Д-р Франк Гоеритз и Д-р Амир Калил, е ясно, че здравословното им състояние се нуждае от незабавно внимание и специализирани грижи. Мечето Сузи ни притеснява особено: тя е твърде слаба, има проблеми с бъбреците и страда от инфектирана рана от операция, за премахване на тумор. Искаме да предложим на Сузи и Бублу специалните грижи, от които се нуждаят в едно от нашите убежища.
 Продължавайте да ни подкрепяте и следете за новини! 

Elephant Kaavan

Толкова много неща се случват в Пакистан в момента, че дори не знаем от къде да започнем. 

Днес, Висшия съвет в Исламабад (ВСИ) назначи Д-р Амир Калил като “amicus curiae”. Това означава, че той ще помогне на съвета да намери подходящо място за останалите животни в зоопарка Маргазар, включително двете мечета и най-самотният слон на света, Кааван. Това е изключителен успех за екипа на място! В допълнение, тази сутрин заедно с Борда за Дивия Живот в Исламабад, транспортирахме 17 заека и 5 маймуни в парка Аюб в новия им дом с пронстранствени заграждения. Много положителни неща се случват в момента, и сме повече от благодарни за вашата подкрепа. Следете следващите стъпки, най-вече историите на #FreeKaavan и мечките. Помогнете ни да ги спасим. 

Preparing for transport

Успех! Транспортирахме първите животни! 

След изморителен месец за екипът ни в Пакистан, 3 вълци и 2 маймуни вече са в новия си дом с широки заграждения. Днес, заедно с Висшия съвет за Дивия Живот в Исламабад, Д-р Амир Калил и екипът му са успяли безопасно да транспортират животните в парка Аюб, който е на час път от столицата. Надяваме се да направим същото за останалите животни в зоопарка Маргазар.
 Разчитаме на вашата подкрепа за работата ни. 

Bear in the corner in the Islamabad Zoo in Pakistan

Огромни открития от ветеринарните прегледи на Сузи и Бублу в зоопарка Маргазар 

През изминалите няколко дни, екипа на място трябваше да импровизира и разположи преносима „болница“, с която заедно ветеринарите Д-р Амир Калил и Д-р Франк Гоеритз има възможност да прегледат двете мечки под пълна анастезия. Ето резултатите от направените прегледи:Женската мечка Сузи ѝ липсват по-голямата част от зъбите, което е честа порочна практика за бившите танцуващи мечки, от тяхните собственици, за да не може животното да нарани други хора. Раната от премахването на тумора все още е отворена и инфектирана. Ветеринарите осигуриха необходимото лечение и се увериха, че здравословното и състояние е стабилизирано. Въпреки това, екипът установи проблеми с бъбреците и черния дроб, които ще се нуждаят от постоянно наблюдение. В допълнение, лапите на Сузи бяха обгрижени и условията, в които живее бяха подобрени. Мъжката мечка Бублу е в добро общо здравословно състояние. Неговите зъби също са извадени, без един, който е възпален и трябва да бъде премахнат възможно най-скоро. Двете мечки в момента получават богата на витамини храна, следвайки препоръките ни. Те ще се нуждаят от постоянни медицински грижи и внимание, което няма как да получат в зоопарка Маргазар. Тъй като нито едно убежище за животни не иска да приеме Сузи и Бублу, ние предложихме да ги спасим и да осигурим пълноценен нов живот в едно от нашите убежища и очакваме финално решение от правителството на Пакистан.
 
Ще дарите ли в покдрепа на светлото бъдеще на тези две мечета? Моля ви, подкрепете ги сега.

Vet Amir Khalil with an elephant Kaavan

Кааван, най-самотния слон на света 

Едно от животните, за което бяхме поканени да подкрепим при транспорта е Кааван. Бяхме помолени да му направим медицински преглед и да установим дали е в достатъчно добра форма за път. Под стриктни мерки за сигурност, нашият екип воден от Д-р Калил и Д-р Гоеритз направиха необходимите прегледи на Кааван. След като слона беше успокоен, бяха взети кръвни проби, беше измерена дължината му и беше поставен микрочип на лявото му рамо.Нашият екип откри също така, че поради липсата на необходимите витамини, нутриенти и липсвата на физическа активност, Кааван има видими следи от напълняване. Също така, ноктите му са деформирани и напукани, което може да е резултат от неподходящия под, на който е стъпвал. Липсвата на компания и партньор, е отключила някои нехарактерни черти на характера – той е изключително скучаещ и самотен.Общо казано, здравословното му състояние позволява релокация. Следвайки нашите медицински становища и репорт, който ще бъде публикуван в Понеделник, властите ще решат следващите стъпки относно транспорта му. Следете за още ъпдейти относно Кааван! Моля ви, подкрепете нашата мисия в Пакистан и дарете за животните. 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Д-р Амир Калил и екипът му на място! 

Въпреки, че пътуването в момента е сложно, заради всички наложени мерки свързани с COVID-19 нашия екип успя да пристигне в Исламабад. Днес искаме да започнем с ветеринарните прегледи за останалите животни в зоопарка Маргазар.Присъединтете се като направите дарение и нега заедно им помогнем! 

Bear in a cage

Д-р Амир Калил и екипът му спасяват животни в зоопарка

Две животни се нуждаят от незабавна помощ: две бивши танцуваши мечки. Те са без зъби и едната от тях страда от инфектирана рана, резултат от операция за премахване на тумор. Заедно с Висшия съвет по Див Живот в Исламабад, ще дадем всичко от себе си, за да им помогнем възможно най-бързо. Всяка минута е от значение и както винаги екипът ни на място е решен да промени живота на тези животни завинаги. Помогнете сега! 

Wolves in a cage

Драматична ситуация в зоопарка в Исламабад! 

След внезапното решение на Висшия съд на Исламабад да се затвори недостатъчно-финансирания зоопарк Маргазар, незабавна релокация на всички животни е планирана. Заради неопитния персонал, мъчителна злополука се е случила, където два лъва са изгубили живота си в огън. Бяхме помолени да подкрепим релокацията на останалите животни. Сега или никога имаме шанс да променим живота на мечки, вълци, маймуни и зайци завинаги. Ще дарите ли за тези отчаяни животни? 

2016-2019

ЧЕТИРИ ЛАПИ изготви доклад с оценка с ясни препоръки за подобрения на храната и физическото здраве на животните както и програма за ветеринарно обучение и наръчници касаещи грижа за здравето. 

#SupportPakistaniAnimals

Помогнете ни да сложим край на страданието на животните в зоопарка в исламабад


#FOURPAWSinPakistan

Дарете сега!

Сподели сега

Търсене