Bankya clinic

ЧЕТИРИ ЛАПИ И ОБЩИНА ЯКОРУДА ОРГАНИЗИРАТ КАСТРАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ

От 3 до 14 юли ще се проведе кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на безстопанствени кучета и котки на територията на общината

20.6.2023

Ветеринарен екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще посети населени места в община Якоруда по съвместен проект за безплатна кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни на територията на общината. Това е първият проект между община Якоруда и фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ, който има за цел да намали популацията на уличните животни по хуманен и ефективен начин. 

Всички обработени животни ще бъдат обозначени в последствие - котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо, а кучетата – със синя ушна марка, ще им бъде поставен микрочип и ще им бъде издаден паспорт съгласно изискванията на българското законодателство. Чрез задължителната идентификация става възможно проследяването на резултатите от метода на масова кастрация върху популацията от безстопанствени животни. 

В програмата ще могат да се включат и животни на социално слаби жители на общината, като кастрирането на домашните животни за тези граждани е безплатно и ще се осъществява с предварително записване на тел: 0882 755 159 

Съвместната работа с Община Якоруда е част от стратегическите цели на българския клон на международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ за подпомагане на усилията на местната власт у нас за прилагане на мерки за овладяване на популацията на бездомните животни. 

Записвания за участие в проекта могат да бъдат направени от 9:00ч до 17:30ч на телефон: 0882 755 159 - д-р Надежда Мечева, ръководител ветеринарна клиника на "Четири лапи“ в гр. Банкя.     

Dog Ronin at Bankya clinic

В ПОМОЩ НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ

Нашите екипи работят отдадено за прилагането на устойчиво и хуманно решение, чрез което да намалим популацията на бездомните кучета и котки. 

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Търсене