ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се - заедно за отговорна грижа към животните

ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се - заедно за отговорна грижа към животните

Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ и образователната платформа Уча.се си партнират, за да информират деца и родители как да се грижат отговорно за своите домашни любимци

1.2.2022

Международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира нов дигитален проект за информираност и популяризиране на хуманното отношение към животните сред младите хора.

Първото видео, създадено от ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се, има за своя тема отговорното отношение към домашните любимци сред най-малките бъдещи и настоящи стопани. За основен партньор фондацията избира най-награждаваната образователна платформа, която на разбираем и интересен език обяснява на децата и младежите кои са правилните грижи за техния най-добър опашат приятел

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Много родители искат да зарадват децата си, като подарят животно за празник или специален повод като рожден ден например. Домашните любимци бързо се превръщат във верни приятели и стават част от семейството. Децата са предразположени към животните, но често първоначалното вълнение отминава бързо и те не са наясно с отговорностите, които идват с отглеждането им. ЧЕТИРИ ЛАПИ се бори за свят, в който хората се отнасят към животните с уважение, разбиране и съчувствие, а промяната започва именно с децата.

Платформата Уча.се показва на децата по грабващ начин чрез видео уроци, тестове и мисловни карти важна за тях информация както по всички предмети и класове от официалната програма за училище, така и увлекателни и любопитни факти по важни житейски теми. Видеата, създадени в партньорство с ЧЕТИРИ ЛАПИ, ще бъдат публикувани в раздела „Ценно и интересно“ на сайта Уча.се и във всички дигитални канали на ЧЕТИРИ ЛАПИ: Facebook, Instagram и YouTube.

„Много сме щастливи, че осъществяваме този проект именно с Уча.се, защото така ще достигнем до публика, от потенциала и нагласите на която зависи бъдещето на света. 

ЧЕТИРИ ЛАПИ се бори за етично и морално поведение към животните, изложени на пряко въздействие от човека, като информира, сигнализира и настоява за спазване на стандартите и създаване на устойчиви политики за хуманно отношение към домашните, бездомните и дивите животни,"

Деница Славова, ръководител на отдел „Комуникации“ на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Първото видео от съвместния проект на тема „Отговорна грижа за домашните любимци“, вече може да бъде видяно в началито на тази статия. В него на фокус е сериозната отговорност, която всеки трябва да поеме при отглеждането на опашат приятел – той не е само за игра и не може да каже кога нещо го боли или притеснява, затова е важно стопаните да са подготвени и да знаят какво е нужно да направят във всяка ситуация. Стартът на серията дигитални уроци по „Грижа за животните“ засяга и важните стъпки при осиновяване или закупуване на домашен любимец.

ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се - заедно за отговорна грижа към животните

Абонирайте се за канала ни в YouTube

ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО

Търсене