FOUR PUWS team in Ukraine

ЧЕТИРИ ЛАПИ изпраща храна и консумативи за пострадалите от опустошенията животни

Организацията за защита на животните с незабавна помощ за животните в наводнените райони на Украйна 

12.6.2023

След катастрофалните наводнения в Украйна, организацията за защита на животните - ЧЕТИРИ ЛАПИ, работи усилено, за да установи най-ефективните начини за предоставяне на спешна помощ на хилядите нуждаещи се животни. 

Помощта включва 5 тона храна за кучета и котки и вече пътува за Херсонска област. Организирано е и осигуряването на 30 клетки за спасяването и евакуацията на нуждаещите се животни в Миколаевска област, както и спасителни съоръжения, които ще се използват за изваждане на животни от водата.  

Фондацията работи по различни проекти в редица украински градове и общини от 2012 г. насам. 

Разрушаването на язовир Каховка в Херсонска област изправя страната пред пореден опустошителен удар, излагащ на риск живота на хиляди хора и животни.  Освен да окаже спешна помощ, ЧЕТИРИ ЛАПИ ще ангажира и съществуващи програми, част от които е управлението на клиника в Миколаев за безплатно лечение на пострадали животни. Ветеринарният екип от  "Кишка" - проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ, който има за цел да ваксинира и кастрира 10 000 бездомни котки до края на годината, също е в готовност да лекува евакуираните животни в клиники.

Мануела Роулингс, ръководител на отдел "Грижа за бездомните животни" (SAC) за Европа, споделя: "Украйна преживя толкова много заради войната, а сега е изправена пред още един опустошителен удар. Хиляди хора и животни са изложени на риск заради наводненията и сега повече от всякога се нуждаят от нашата помощ. От първия ден на войната ние оказваме цялата си подкрепа за безценния живот на хиляди украински животни. Днес затвърждаваме ангажимента си, доставяйки храна и лекарства в засегнатите райони, в Херсонска област и в близост до нея. Наша партньорска ветеринарна клиника също е ангажирана с оказването на помощ, опитвайки се да спаси колкото се може повече невинни животи. "

"Мислите и подкрепата ни са насочени към всички в Украйна, които трябва да преживеят поредното трагично събитие. Нека се обединим и да покажем на Украйна, че не е сама в тази борба и че можем да донесем надежда на тези, които са изправени пред невъобразими предизвикателства." 

Мануела Роулингс, ръководител на отдел "Грижа за бездомните животни" (SAC) за Европа

ЧЕТИРИ ЛАПИ В УКРАЙНА

Екипите на ЧЕТИРИ ЛАПИ за грижа на безстопанствени животни (SAC) работят в различни градове в Украйна от 2012 г. насам. Общо над 33 000 бездомни кучета и котки бяха успешно кастрирани и ваксинирани, а нуждаещите се - получиха и допълнително медицинско лечение. Те бяха хванати, кастрирани, ваксинирани и върнати (Catch-neuter-vaccinate-return "CNVR") в общността: единственият хуманен и ефективен начин за контрол върху популацията на бездомните животни. Според оценки на СЗО в света има 200 милиона бездомни кучета, като много от тях живеят в Източна Европа.   

След кратко прекъсване поради избухването на войната, през април 2022 г. фондацията отново се заема с дейността си и оттогава не спира да предоставя така необходимата помощ на бездомните животни. Много домашни любимци и животни от приюти също се оказват на улицата, след като собствениците им са били принудени да ги изоставят, за да избягат от страната или пък са станали жертва на войната.  

Stray animal care in Ukraine

Подкрепете нашата работа в украйна


ДАРИ

Сподели сега

Търсене