Dogs siting on a coach

ЧЕТИРИ ЛАПИ с Послание към любителите на пиротехника

Десетки популярни личности споделят своите причини да не използват фойерверки по празниците

16.12.2022

В дните преди Коледа и Нова година ЧЕТИРИ ЛАПИ - международната организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, отново фокусира внимание върху темата за вредите от използването на пиротехника по празниците. Разговорът в социалните мрежи и в медиите, поет от десетки популярни личности и инфлуенсъри, се превърна в лично Послание към любителите на пиротехника - апел към отговорно честване на празниците. 

 

Influencer support for BG SoundOff 22

Нова година за хората е нов стрес за животните. Декември е месецът, в който улиците на България се превръщат в критични точки - зарята и пиратките, които се чуват от всеки ъгъл, представляват сериозна опасност за всички животни покрай безгрижно празнуващите, за малките деца, бебета, хората в затруднено положение и много възрастни и замърсяват околната среда. Звуците от гърмежи, които продължават с часове наред в новогодишната нощ, представляват неизбежна опасност с неясен характер за домашните, бездомните и дивите животни. Те не знаят от къде идва шумът и какво означава, нито как и дали ще могат да се спасят от него. Съвсем естествено - изпадат в неконтролируема паника. 

Именно подобни случаи, разказват от първо лице и собствениците на кучета и котки с Послание към любителите на пиротехника, като сред тях са десетки инфлуенсъри и популярни личности, които приеха каузата като важна за тях и започнаха този съществен разговор в своите лични профили. „Изявената гражданска позиция в подкрепа на призива ни за отговорно честване на празниците и появилата се искрена емпатия са безспорни доказателства за зародиша на едно предстоящо адекватно и цивилизовано общество,“ споделя Деница Славова, ръководител на отдел „Комуникации“ в ЧЕТИРИ ЛАПИ. Кампанията има за цел с добронамерен и приятелски тон да сподели за проблема на хората, които не са го преживели лично и може би не се замислят за директните последици от действията си.

За да предпазим домашните си любимци, ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава всички да посрещнат предстоящите празници без заря или пиратки и предлага алтернативни и също толкова – атрактивни, методи за празнуване – бенгалски огън, шампанско, сапунени мехурчета, лазерни лъчове и летящи фенери. Кампанията и тази година има телевизионен клип, в който звучат гласът на Белослава и музиката на ALI абсолютно безвъзмездно. 

Всеки може да се включи в кампанията със свое Послание към любителите на пиротехника, като сподели в стори в Instagram своята причина да посрещне тези празници без пиротехника в Add Yours серията, стартирана в профила на ЧЕТИРИ ЛАПИ. 

 

Инициативата е на ЧЕТИРИ ЛАПИ по идея на творческа агенция proof. , с помощта на Push Pull Production и безценната подкрепа на Projector Plus, Столична община, bTV Media Group, Българска Национална Телевизия, Нова Броудкастинг Груп, Bulgaria On Air, радио Z-Rock, радио Fresh, радио FM +, БГ Радио, Радио и телевизия City, Вероника, Радио Energy, Радио Витоша, Веселина, Magic и The Voice Radio & TV, Метрополитен, Дарик, Sofia Ring Mall, The Mall, Mall of Sofia, Paradise Center, Serdika Center, клуб Строежа, Тънка червена линия, Терминал 1, Rock the night, Swingin' Hall, Bulgaria On Air, AdHash, Лицата на града, Искра.бг, Под тепето, Успелите, Dir.bg. 

soundoff 2022

научете повече за кампанията


Има причина да посрещнем празниците без пиротехника. 

ВИЖ ТУК

Търсене