Argentinian Train Tigers arriving at LIONSROCK

ЧЕТИРИ ЛАПИ заедно с местни партньори, предоставят помощ в приюти в Украйна

Новата платформа ще осигурява храна и необходими ресурси,където са най-нужни

18.3.2022

Международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ заедно с интернационалната регистрационна система Animal ID и Dogs Trust Worldwide работят по създаването на сайта Ukrainian Pet Association Worldwide  (UPAW), който ще приема дарения и разпределя доставянето на храна до стотици приюти по време на войната в Украйна. Сайтът е почти готов и ще функционира като платформа, чрез която приютите в страната ще могат да попълнят от какво най-много се нуждаят – храна и друг вид запаси. Подготвят се складовете, където храната ще се съхранява.

Дори преди официалното си стартиране UPAW успя да достави над 176 тона храна за домашни любимци в повече от 100 приюта в Киев, Харков и други градове. Тя ще помогне за изхранването на около 100,000 кучета и котки.   

Почти три милиона украински граждани са напуснали страната заедно със своите домашни любимци, но и хиляди животни са изоставени сами. Една част от евакуиращите се бежанци оставят любимците си в приюти, защото нямат възможност да пътуват с тях. Така с всеки изминал ден, бройката на вече препълнените приюти нараства каскадно. 

Някои от по-големите приюти са успели да се презапасят със запаси и парични средства чрез социалните мрежи, но все още, една голяма част от останалите не са успели. Точно за това се създава UPAW, за да може тези приюти да получат помощ.  

"Заедно с Dogs Trust Worldwide помагаме на нашите украински партньори Animal ID за създаването и функционирането на UPAW. Когато сайтът е вече действащ, ще можем да осигурим нужни материали като храна на всеки регистрирал се приют и доброволец помагащ на животни. Освен парични дарения, сайтът ще приема и хранителните продукти. Чрез вече действащата система, ресурси ще бъдат доставени до нуждаещите се от тях места в Украйна."

Мануела Роулингс, ръководител "Програми за грижа за бездомните животни" в ЧЕТИРИ ЛАПИ за Европа 

Предистория  

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ “Грижа за бездомните животни” започва работа през 2013г. и от тогава е помогнал на 30.000 бездомни животни в над 60 общини. Колегите ни на място извършват дейност чрез мобилна клиника, с която помагат на четириногите чрез кастрация, ваксинация и медицински грижи. Заради въздушните атаки и блокираните пътища, препоръчителните мерки са гражданите да си останат у дома и за момента е невъзможно екипът ни да продължи с активната си дейност. Тяхното здраве и безопасност са изключително важни за ЧЕТИРИ ЛАПИ. Колегите ни ще продължат да работата си с мобилната клиника веднага щом това е безопастно.  

Stray dog in Ukraine

ПОДКРЕПЕТЕ НАШАТА ДЕЙНОСТ В УКРАЙНА


ДАРИ СЕГА

Сподели сега

Търсене