Fox Zoe

DOLCE&GABBANA СЕ ОТКАЗВА ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЦЕННИ КОЖИ

ЧЕТИРИ ЛАПИ приветства решението на марката за по-хуманно отношение към животните в модата

1.2.2022

31.01.2022 – Fur Free Alliance, заедно с още почти 50 членуващи организации, сред които и ЧЕТИРИ ЛАПИ, приветстват решението на DOLCE&GABBANA да прекрати използването на ценни кожи в модните си колекции. Новата приета политика на марката е в съответствие с изискванията за хуманно отношение на Fur Free Alliance.   

Dolce&Gabbana ще започне преход към използването на по-устойчиви материали, като екологично чиста изкуствена кожа, в отговор на променените предпочитания на потребителите. Феделе Усай, директор “Комуникации и Маркетинг” в Dolce&Gabbana, допълни: “Dolce&Gabbana работи за по-устойчиво бъдеще, което не включва използването на ценни кожи. Модната индустрия носи социална отговорност, която трябва да бъде промотирана и насърчавана. Ние ще интегрираме използването на иновативни материали в нашите колекции, като в същото време запазим работните места на всички, включени в процеса на работа с тези материали. “  

Джон Виндинг, директор на Fur Free Alliance, заяви: “Радваме се да научим, че Dolce&Gabbana се отказва от употребата на ценни кожи и започва преход към използването на по-хуманни и иновативни материали. Светът се променя и модни марки като Dolce&Gabbana се адаптират към нуждите на потребителите, които искат компаниите да имат по-хуманно отношение към животните и да въвеждат иновации за по-устойчиво бъдеще."  

Международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ приветства решението на луксозната италианска марка: 

"2022 започва чудесно - все повече световни компании се отказват от използването на ценни кожи. Решението на влиятелна модна марка като Dolce&Gabbana да спре използването на ценни кожи в колекциите си е от голямо значение. То изпраща ясно послание, че нехуманното отношение към животните вече няма място в модната индустрия. Предстои дълъг път преди проблемът да се реши, но виждаме, че промяната се случва не само по улиците и подиумите, но и по високите коридори на властта. Забраната за използването на ценни кожи се превръща във все по-често срещана политика.“

Томас Пиеч, FOUR PAWS International

Dolce&Gabbana се присъединява към нарастващия брой списък с марки, които поеха отговорността да спрат използването на ценни кожи в техните колекции. В списъка са и други известни италиански марки, сред които: Armani, Gucci, Prada, Monclear, както и световният лидер в онлайн луксозната мода  Yoox Net-a-Porter. Решението на Dolce&Gabbana идва и след като Италия забрани фермите за ценни кожи през 2021г. 

Raccoon Dog at a fur farm in Finland

помогнете ни да спрем страданието на животните


ДАРИ СЕГА

Сподели сега

Търсене