ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се - заедно за отговорна грижа към животните

Как животните могат да помагат на хората и какво е куче терапевт? 

Четвъртото видео от съвместния проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се представя опашатковците Смайли, Шоко и Кая

28.11.2022

Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ и образователната платформа Уча.се представят четвъртото видео от дигиталната поредица за информираност и популяризиране на хуманното отношение към животните сред младите хора. На фокус този път са супер специалните четириноги герои Смайли, Шоко и Кая и представя тяхната работа в проект „Животни помагат на хората“ на ЧЕТИРИ ЛАПИ. 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Проектът на фондацията е иновативен за България за подпомагане на деца и възрастни с различни затруднения, чрез терапия с обучено куче и психолог. Този проект цели да промени нагласата към бездомните и безпородни животни, като покаже каква важна роля могат да имат в живота на хората. От видео урока младата публика може да научи как едно куче става терапевт и ще се запознае с опашатите звезди на ЧЕТИРИ ЛАПИ Смайли, Шоко и Кая, които имат интересни и емоционални истории от бездомния си живот преди да станат кучета терапевти. 

ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира проекта за подпомагани от животни интервенции, за да покаже, че бездомните кучета могат да бъдат важна част от живота на хората.   В рамките на проекта  бивши бездомни кучета са избрани и обучени да дават безвъзмездна обич и комфорт на хора, които имат нужда от подкрепа. 

“Проект „Животни помагат на хората“ е първият структуриран метод за подпомагани от животни интервенции в България. Екипът по проекта работи по специално създадени стандарти, които регулират различните дейности, свързани с процеса на взаимодействие между животните и хората, които имат нужда от помощ. 

Важна роля в проекта имат нашите кучета терапевти - Смайли, Шоко и Кая. Те са пример, че всяко бездомно куче има потенциала да бъде прекрасен домашен любимец.. С тяхна помощ,  децата се учат как да общуват с кучета и придобиват важни знания за грижата за тях.

 Възрастните пък намират в тях утехата и безвъзмездната обич, от която имат нужда. А всички ние учим, че няма трудност, през която да не можем да преминем, когато имаме обич, подкрепа и добри същества около себе си.”,

споделя Росица Рачева, ръководител на проекта. 

Therapy dogs Smiley, Shoko and Kaya as part of the Ucha.se video

Видеото увлекателно разказва как Смайли, Шоко и Кая, като истински терапевти, ходят всеки ден на работа със своите водачи и заедно с психолозите от ЧЕТИРИ ЛАПИ неуморно помагат на хората. Повече за проекта "Животни помагат на хората" може да научите тук. 

Тази година международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ и интерактивната платформа Уча.се обединиха идеи и усилия и създадоха серията от дигитални уроци, за да информират младежите за хуманното отношение към животните.  

Кои бяха темите на всички видеа с уча.се?

“За нас беше от изключителна важност да увлечем децата и младежите по темите за хуманното отношение към животните и по интересен и разбираем начин да им покажем колко ценно е да ги уважаваш, да се грижиш за тях и да ги защитаваш. 

Щастливи сме, че благодарение на партньора ни Уча.се, поредицата достигна директно до тази публика. В ЧЕТИРИ ЛАПИ вярваме, че подобни интерактивни похвати, превръщат младите граждани в по-осъзнати и емпатични хора на бъдещето,”

споделя Деница Славова, ръководител на отдел „Комуникации“ на ЧЕТИРИ ЛАПИ.  

Интерактивната платформа Уча.се обучава децата, както по всички предмети и класове от официалната програма за училище, така по любопитни теми по иновативен начин чрез видео уроци, тестове и мисловни карти. 

Видеата, създадени в партньорство с ЧЕТИРИ ЛАПИ, са публикувани в раздела „Ценно и интересно“ на сайта Уча.се и във всички дигитални канали на ЧЕТИРИ ЛАПИ: Facebook, Instagram и YouTube.

ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се

видео плейлист на четири лапи и уча.се


Абонирайте се за канала ни в YouTube!

ГЛЕДАЙ ВИДЕАТА

Сподели сега

Търсене