FOUR PAWS Bulgaria & ucha.se video za park za mechki belitsa

Кафявите мечки и ПАРКА ЗА МЕЧКИ Белица - на фокус в третото видео на ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се  

Новото видео от образователната поредицата за отговорна грижа към животните за децата и техните родители е посветено на вида кафява мечка и специалното защитено място, сгушено в Балкана над Белица 

26.9.2022

ЧЕТИРИ ЛАПИ представя третото видео от дигиталния проект за информираност и популяризиране на хуманното отношение към животните сред младите хора, който организацията осъществява заедно с образователната платформа Уча.се. Първите две видеа бяха посветени на домашните любимци, а темата на фокус този път са кафявите мечки в България и опазването на вида им.  

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

“В ЧЕТИРИ ЛАПИ вярваме, че всяко животно, заслужава живот, в който не е подложено на страдание и се отглежда с уважение и разбиране. Жестоката практика на “танцуващите мечки” , за щастие, вече не съществува. Но тяхната тъжна история и тази за спасението им, не трябва да спира да се припомня, за да не се повтаря никога. 

Историята за спасението на мечките, не трябва да спира да се припомня, за да не се повтаря никога. Убедена съм, че сред младата аудитория има  - както зрители, които не са чували за съществуването на тази скандална атракция, така и такива, които ще бъдат щастливи да разберат, че в България, в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, кафявите мечки получават шанс за нов живот и спокоен  дом сред себеподобни. “ 

споделя Деница Славова, ръководител “Комуникации” на ЧЕТИРИ ЛАПИ. 

Видеото разказва подробно и увлекателно за живота на мечките, колко труден и тъжен е бил животът на танцуващите мечки и защо тази жестока за животните практика вече е забранена със закон. Танцуващи мечки по улиците няма от години, а сигурен, защитен дом за тормозените по този начин, а и за други пострадали мечки, е ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, управляван съвместно вече повече от двадесет години от ЧЕТИРИ ЛАПИ и Фондация Бриджит Бардо.  

Образователният видео урок представя нагледно петте свободи, гарантирани от хуманното отнощение, които хората би трябвало да осигуряват на всяко едно животно, зависещо пряко от човека - достъп до храна и чиста вода; защита - подслон и достатъчно пространство за живот; спокойтвие и сън, медицинска грижа; възможност за социализация със себеподобни. Осигурени, тези “пет свободи” гарантират за един спокоен и балансиран живот в среда, най-близка до естествената за вида.  За щастие, в България такова място съществува и то се намира в Белица - ПАРК ЗА МЕЧКИ.  

FOUR PAWS Bulgaria and Ucha.se 5 animal freedoms

Припомняме, че първото видео, създадено от ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се, беше фокусирано върху информираност за отговорното отношение към домашните любимци и по-специално - кучетата сред най-малките бъдещи и настоящи стопани, както и ползите от осиновяването на опашат другар от клиника или приют. 

В продължението на съвместния проект на фондацията и образователния сайт във второто видео на фокус бяха бездомните котки, неконтролируемо нарастващата им популация и най-хуманният начин за решаване на проблема - кастрацията.  

До края на годината предстои и четвърто образователно видео за децата и техните родители. Харесайте страниците на ЧЕТИРИ ЛАПИ в най-популярните дигитални канали, за да следите всичко най-актуално от нашите кампании. 

Интерактивната платформа Уча.се обучава децата както по всички предмети и класове от официалната програма за училище, така по любопитни теми по иновативен начин чрез видео уроци, тестове и мисловни карти. Видеата, създадени в партньорство с ЧЕТИРИ ЛАПИ, могат да бъдат гледани в раздела “Ценно и интересно” на сайта Уча.се и във всички дигитални платформи на ЧЕТИРИ ЛАПИ: 
Последвайте ни в социалните мрежи!

FOUR PAWS Bulgaria and Ucha.se brown bear

ЧЕТИРИ ЛАПИ В YOUTUBE


Абонирайте се за канала ни в YouTube, за да следите най-актуалните ни видеа!

Сподели сега

Търсене