FOUR PAWS Bulgaria neutering project

Нова кастрационна кампания на ЧЕТИРИ ЛАПИ в общините Якоруда и Белица 

Кастрацията на бездомни животни ще се проведе последователно на територията на двете общини

4.6.2024

От 10 до 14 юни ЧЕТИРИ ЛАПИ ще посети община Якоруда, където ще се извършват безплатна кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни. Това е втори съвместен проект с общината, след като миналата година благодарение на него бяха извършени над 150 манипулации. Част от цяла поредица кастрационни кампании е и тази  за община Белица, която ще се проведе от 17 до 21 юни и има за цел да намали популацията на уличните животни по хуманен и ефективен начин в съгласие с принципите и разбиранията на международната организация за закрила на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ . 

“При женската котка първото разгонване, особено сред бездомните, става около четвъртия месец. След настъпването му, тя може да има от два до три пъти годишно потомство, което може съответно да бъде от 3- 4 дори до 5 котенца. Тези малки котенца  се оказват реално на улицата и в следващите шест месеца ще добият полова зрялост. Чрез нашите кампании ние намаляваме не само популацията, но и страданието на новородени животинки, които на улицата много често попадат в трафика, стават жертви на пътни инциденти, също така заболяват от инфекциозни болести.” 

Д-р Надежда Мечева, ръководител ветеринарна клиника на ЧЕТИРИ ЛАПИ в гр. Банкя

Всички обработени животни ще бъдат обозначени в последствие - котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо, а кучетата – със синя ушна марка, ще им бъде поставен микрочип и ще им бъде издаден паспорт съгласно изискванията на българското законодателство. Чрез задължителната идентификация става възможно проследяването на резултатите от метода на масова кастрация върху популацията от безстопанствени животни.  

В програмата ще могат да се включат и животни на социално слаби жители на общината, като кастрирането на домашните животни за тези граждани е безплатно и ще се осъществява с предварително записване.

Записвания за участие в проекта могат да бъдат направени в мобилната амбулатория на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ от понеделник до петък от 9:00ч до 17:30ч на телефон: 0885 219 929

 

FOUR PAWS Bulgaria neutering project in Yakoruda 2023

ПОДКРЕПЕТЕ УСИЛИЯТА НИ ЗА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ


Всяка помощ е от значение

ДАРИ

Сподели сега

Търсене